Masud Gharahkhani er mediepolitisk talsmann i Arbeiderpartiet (Foto: Arbeiderpartiet)
Mediepolitikk

Løfter lokalradios vilkår opp i Stortingets spørretime

Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann Masud Gharahkhani vil utfordre regjeringen på hvordan man bedre kan bistå lokalradioene. Saken kommer nå opp i Stortingets spørretime.

Det er Aftenposten som forteller at Gharahkhani blant annet etter møte med Norsk Lokalradioforbund er er blitt oppmerksom på lokalradioenes situasjon. Overfor avisen påpeker han at forbundet har klaget flere sider av DAB-innføringen inn for EFTAs overvåkningsorgan, ESA, i Brussel. Der er saken fortsatt til behandling.

– Svarene fra kulturministeren i klagesaken mangler konkrete tiltak for hvordan man vil bistå lokalradioene. Dette vil jeg utfordre Regjeringen på, fastslår Ap-politikeren.

Han sier også at hans parti vil ta til orde for å sikre lokalradio en fremtid i det norske radiolandskapet.

– Arbeiderpartiet vil bidra økonomisk, slik at lokalradioene skal kunne ta del i den digitale overgangen og bygge opp riksdekning. Dette er helt nødvendig for å sikre et større eier- og innholdsmangfold.

Også mediepolitisk talsmann i Kristelig Folkeparti, Geir Jørgen Bekkevold er opptatt av lokalradio.

– Dagens støtteordninger inneholder altfor små midler. Gjør vi ingenting, har ikke lokale aktører mulighet til å bli med over på DAB. Norge blir et fattigere land hvis ikke flere stemmer og flere programprofiler får slippe til i det riksdekkende nettet, sier Bekkevold til Aftenposten.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Det er bare å kutt ut dette Tab tullet her. Dere har ikke folket med dere. Så det er bare å glem hele greien. Slå på En nettet så er alt bra.Det er da det blir folkefest.