Trygve Slagsvold Vedum, Senterpartiet, Hedmark Foto: Stortinget
Mediepolitikk

– Lokalradio er et demokratisk verktøy

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum hadde mye positivt å si om lokalradio i et fersk intervju med Radio Nord-Norge. 

 – Det er viktig at lokalradioen får sjans til å fortsette på FM, det sier Trygve Slagsvold Vedum. Han har nylig besøkt Båtsfjord i Finnmark, i forbindelse med at Senterpartiet i disse dager stifter et lokallag i kommunen.

Han ble derfor intervjuet av Radio Nord-Norge og hadde mye positivt å si om norsk lokalradio.

“Passer veldig bra at vårt studio i Båtsfjord sto klart rett før lederen ankom, så fikk vi invitert ham…..og sendt han rett ut på FM!” Det skriver lokalradioen selv om intervjuet.

– NRK er sint på oss fordi vi stiller spørsmål om kvaliteten og dekningen på DAB, forteller Slagsvold Vedum i intervjuet. Han håper prestisjen blir satt til side når saken nå kommer opp om lokalradioene skal nektes å sende på FM fra 2021.

– Vi skal løfte debatten i høst i interpellasjonsdebatt. Da kan alle partiene uttale seg, sier Senterpartilederen.

Senterpartiet opplever at der mye motstand mot DAB.

– DAB er ok og bra, men Senterpartiet mener at FM ble slukket for tidlig. Slike moderne fremskritt, kan være et dårlige tilbud for de som ikke ønsker å bo i en storby, sier Slagsvold Vedum.

Senterpartiet har i sommer stilt spørsmålet om det var riktig å slukke de nasjonale FM-kanalene. Reaksjonene har vært av varierende art, og fra NRK har det altså kommet sinte meldinger.

– Fordelen med lokalradioen er at det er et demokratisk verktøy, det er mulig for mange å prøve seg og mange kan lykkes, ikke bare NRK og de store kanalene, mener Vedum.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar