Åslaug Sem-Jacobsen på talerstolen på Stortinget. Foto: Skjermdump
Mediepolitikk

Lokalradio får trolig bli på FM til 2031

Den nye regjeringsplattformen inneholder godt nytt for lokalradio. Der står det i klartekst at regjeringen vil jobbe for lokalradio på FM til 2031. Det er Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) glad for. 

Det er klart at det blir ny regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. I dokumentet som ligger til grunn for regjeringssamarbeidet har vi funnet denne setningen:

Gi lokalradio moglegheit til å vere på FM-nettet fram til 2031.

Skjermdump

Stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) er en av de som har støttet lokalradio i ønsket om forlengelse og er godt fornøyd med dagens erklæring:

– Dette er noe jeg har jobbet mye med, og derfor er glad for at vi i SP har fått gjennomslag for i plattformen, sier Sem-Jacobsen.

Lokalradioene utenfor storbyene fikk lov til å fortsette som før når riksradioene slukket sine FM-frekvenser i 2017. I storbyene ble det lagt ned forbud mot kommersiell lokalradio på FM, men det er fortsatt en del nisjestasjoner på FM i disse byene.

Det har lenge vært klart at lokalradio skulle få lov til å sende på FM fram til desember 2026. Med Arbeiderpartiet og Senterpartiet klart for, tyder alt på at lokalradioene også vil få fortsette på FM til desember 2031, hvis vi tolker “2031” riktig.

– Det er viktig for mediemangfoldet vårt at lokalradio får best mulig rammevilkår og mulighet til å utvikle seg på det viset de selv mener er best. Lokalradio er, sammen med andre lokalmedier, nemlig svært viktig for oss i SP, sier Sem-Jacobsen til lokalradio.no

Nå har ikke regjeringen flertall på Stortinget slik at forslaget kan i teorien bli felt, men Sem-Jacobsen tror det vil bli vedtatt:

– Jeg forventer at både SV, MDG og Rødt støtter dette på Stortinget, da de jo stemte for forslaget til SP om å la lokalradio få fortsette på FM ut 2031 når vi behandlet det i 2019.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.