Redaktøren i Radio Latin-Amerika tar ikke ut lønn for å få lokalradioen til å gå rundt. Hans Dahle mener mangel på pressestøtte gjør det svært vanskelig å drive minoritetsspråklig radio.
Sjefredaktør i Radio Latin-Amerika, Hans Dahle, er bekymret for lokalradioenes økonomiske situasjon.
– Vi sender hele året rundt, og har et team på 12 frivillige journalister som ikke hever lønn. Jeg gir meg ikke selv lønn de tre siste månedene av kalenderåret for å få ting til å gå rundt, sier han til Utrop.
Lokalradioen han driver får nå 75 000 kroner i årlig støtte til drift gjennom tilskuddsordningen for lokalkringkasting, men i motsetning til skrivende medier får ikke Radio Latin-Amerika noen form for pressestøtte. Det samme gjelder andre etnisk-språklige lokalradioer.
– Kulturmyndighetene må enten gi mer til lokalradioene, eller ta dem inn under pressestøtten som avisene får. Lokalradioene gir liv til et demokratisk ordskifte og til mediemangfoldet, sier redaktøren.
– Flere av våre medarbeidere sitter til langt ut på natt for å lage redaksjonelt innhold og holde kanalen i luften. Vi dekker en stor målgruppe, som er innvandrerbefolkningen i Oslo, og må takke nei til å lage reportasjer grunnet ressurssituasjonen, sier Dahle til Utrop.
Nylig delte Medietilsynet ut rundt 400 millioner kroner i mediestøtte, eller produksjonstilskudd, som går til papiraviser og nettaviser som lager redaksjonelt innhold. Men, lokalradioene får ingen slik støtte, til tross for at det produseres mye redaksjonelt innhold. Det synes styreleder i NLR, Aslak Skretting er urettferdig.
– Lokalradioene har med nesten 400 000 daglige lyttere en viktig posisjon, men utfordrende økonomi truer bransjen, og det haster med tiltak for å sikre det redaksjonelle mangfoldet, sa Skretting under en stortingshøring i høst.
For å gjøre situasjonen enda verre har nettstedet document.no nå blitt innvilget pressestøtte og får over 2,8 millioner kroner til driften. Document.no omtales av Utrop som: » …. i mange år har kommentert den norske offentligheten utifra et innvandringskritisk blikk»