Fra Facebook-gruppen Nei til tvangsinnføring av DAB
Mediepolitikk

Markerte motstand mot FM-slukkking

Inne i Tryvannstårnet var det nærmest fest da NRK slo av sine FM-sendere i Oslo, samt Akershus, Vestfold og Østfold i går. Utenfor sto en gjeng som mente at det ikke var noe å feire. 

– Vi går ikke til skyttergravene for å skyte ned DAB. Det vi ønsker, er å beholde FM. Det sa Bjørn Authen, som er en av iniativtakerne bak Facebook-gruppen Nei til tvangsinnføring av DAB.

Demonstrantene møtte opp med banner, flagg på halv stang, gamle radioapparater, pulverkaffe og sørgemusikk. De krever at prosessen rundt FM-slukkingen blir gransket:

– Vi tar til orde for en granskning. Det handler om hvorvidt demokratiet er tilsidesatt i denne saken. Som samfunnsengasjerte borgere kan vi ikke stå og se en sånn prosess gli forbi i stillhet – en prosess som i tillegg betraktes som vellykket av dem som gjennomfører den, sier Authén til Aftenposten.

LES MER I AFTENPOSTEN

Stortinget ble ført bak lyset av NRK, sier IT-ekspert og tidligere leder av IKT Norge, Per Morten Hoff, som har markert seg som en av de store motstanderne mot FM-slukking.

– Jeg mener at man burde holdt liv i FM i noen år til, og latt det leve til det beste for alle, sier Hoff til ABC Nyheter og peker blant annet på at 60 % av nordmenn er misfornøyde med DAB.

– De aller fleste eksperter sier at dette er galskap. Teknologien går fremover og DAB er ikke veldig nytt. NRK har brukt enorme summer på DAB, noe som igjen fører til at dette vil koste samfunnet veldig mye penger, sier Hoff.

LES MER OM DETTE

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.