Illustrasjon: Medietilsynet
Mediepolitikk

Medietilsynet ber om innspill til FM-forlengelse

Bør lokalradioene få fortsette å sende på FM. Det er et av flere spørsmål som Medietilsynet nå ber om innspill på. 

Medietilsynet har fått i oppdrag å utrede om lokalradioene skal få lov til fortsette å sende på FM også etter 2021. Nå går de aktivt ut og ber om innspill til sin utredning

Det er særlig tre spørsmål de gjerne vil ha innspill om:

  • Bør lokalradio få fortsette å sende på FM?
  • Hvor lenge bør lokalradioene eventuellt få lov til å sende på FM?
  • Til hva slags betingelser bør konsesjonene eventuellt forlenges?

Medietilsynet skal blant annet vurdere de tekniske, økonomiske og administrative konsekvensene og hvorvidt en forlengelse er til hinder for digitalisering.

– Vi skal også vurdere om det bør gjerast endringar i regelverket for lokalkringkasting, og om det bør leggast til vilkår i konsesjonen dersom det blir aktuelt å forlenge lokalradiokonsesjonane på FM, sier direktør for juridisk og regulatorisk avdeling, Hanne Sekkelsten.

I tillegg til en generell oppfordring om innspill vil alle lokalradioer få tilsendt et konkret spørreskjema fra Medietilsynet.

Fristen for å komme med innspill er satt til 22. mars. 

Merk innspillet med «Innspel til FM-utgreiing» og send det på e-post til post@medietilsynet.no med kopi til robin.foyen@medietilsynet.no.

Innspel kan også sendast per post til Medietilsynet, Nygata 4, 1607 Fredrikstad.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

3 kommentarer

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • I krisetider er ikke DAB brukbart, det krever svært godt signal eller så er det ubrukelig. FM kan være svak, men likevel forståelig.

    Batteriforbruket er ca. 100 ganger så stort på DAB-radioer sammenlignet med en FM reiseradio. Altså ubrukelig etter noen få timer i kassa med vann og havregryn.

    • Ja, batteribruken er for stor, så DAB-radioer er det ikke noe gagn i i en krisesituasjon. I Rogaland har vi fått gode lokalradioer på FM, som bør få fortsett så lenge som mulig.