Foto: Medietilsynet
Mediepolitikk

Medietilsynet mener Metro sender ulovlig

Medietilsynet varsler nå sanksjoner mot Metro-gruppen som nekter å gå av lufta på FM i Oslo, slik P4 og Radio Norge gjorde fredag. 

– Når Radio Metro nå fortsetter med sine sendinger i Oslo uten konsesjon, er det ulovlig kringkasting. Medietilsynet kommer derfor til å sende ut varsel om sanksjon så snart som mulig, sannsynligvis allerede i dag, sier direktør Mari Velsand.

– Stortinget har besluttet at kommersielle lokalradioer i Oslo-området skulle slukke samtidig som de kommersielle riksdekkende radioene, og datoen for dette var 8. desember 2017. Medietilsynets oppgave er å følge opp at dette vedtaket gjennomføres, sier Velsand.

Den ordinære konsesjonsperioden for FM på lokalradio utløp 31.12.16. De lokalradioene som ønsket å fortsette sendingene, fikk allerede i november 2016 forlenget konsesjonene sine. For Radio Metros del ble konsesjonene i Oslo-området forlenget til 8. desember 2017.

Radio Metro gikk tidligere i dag ut med en pressemelding, der kanalsjef Svein Larsen mener det er feil at han må skru av sine sendere fordi konkurrentene ønsker det. Larsen viser til at slukke-saken er klaget inn for ESA, og sier at han vil avvente ESAs sluttbehandling før de eventuelt slukker sine sendinger i Oslo.

LES MER OM DETTE HER

Avgjørelsen om hvilke lokalradioer som skulle slukke sine FM-sendinger i 2017, ble politisk behandlet og vedtatt i Stortingsmelding 24 (2014-2015) Rammevilkår for lokalradio i samband med digitaliseringa av radiomediet.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Nå er det på tide at Stortinget innser at BAD er et blindspor.

    Fortsatt er det massiv motstand i befolkningen.