Åslaug Sem-Jacobsen på Stortinget. Foto: Kyrre Dahl
Mediepolitikk

Mener det er viktig med avklaring for lokalradio

Senterpartiet har fremmet et konkret forslag for Stortinget om å la lokalradio få fortsette på FM til 2031. Det er viktig med en rask avklaring, sier stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen.

Stortinget må nå ta stilling til om lokalradioene skal få fortsette på FM, slik de ønsker. Det er klart etter at Sp i dag la fram forslaget:

«Stortinget ber regjeringen forlenge dagens FM-konsesjoner for lokalradio ut 2031, tilsvarende utløpstiden for lokalradioens digitale konsesjoner»

HER KAN DU LESE HELE FORSLAGET

– Jeg fremmer forslaget fordi jeg som SP-er og mediemenneske -er veldig opptatt av at det er på tide at vi gir den viktige lokalradioen vår en mulighet til å vokse og utvikle seg til å bli enda viktigere; for mediemangfoldet, for lokaldemokratiet og for radio som medium, sier Åslaug Sem-Jacobsen, som står bak forslaget sammen med flere andre i Sp.

Nå har regjeringen varslet at de vil ta opp denne saken i forbindelse med en lenge lovet mediemelding, men Sem-Jacobsen frykter at det kan føre til en utsettelse som ikke er bra for lokalradioene:

– Jeg mener lokalradioene er tjent med at vi får fastsatt at de får utvidet konsesjon raskest mulig siden det at konsesjonen på FM-nettet går ut i 2021 henger over redaksjonene som et spøkelse. Jeg vil skaffe dem forutsigbarhet for driften sin så raskt som over hodet mulig, sier Stortingsrepresentanten til lokalradio.no

Hun mener at lokalradioene og Norsk Lokalradioforbund har vært tydelige på de utfordringene bransjen står ovenfor og at lokalradio trenger en avklaring for å kunne tørre å satse på fremtiden:

– Hovedinntektskilden deres kommer fra aktiviteten på FM-nettet, og uten å få forlenget konsesjonen sin der etter 2021, så tror jeg veldig mange lokalradioer bukker under, sier Sem-Jacobsen, som selv har bakgrunn fra NRK.

Hun tror at det er gode muligheter for at forslaget blir vedtatt på Stortinget og vet allerede at det har bred støtte i flere partier:

– Jeg er optimistisk på at partier som FrP, SV, V og Krf isolert sett støtter forslaget, og håper at også H og Ap i denne saken har fokus på å tilrettelegge for de små lokalradioene, sier Sem-Jacobsen

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar