Kulturminister Linda Hofstad Helleland. Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor
Mediepolitikk

Mener kulturminister lyver om DAB

Kulturministeren får hard medfart fra Sverige for sine uttalelser om DAB i Sverige. Der er det stor enighet om at DAB er gravlagt, i motsetning til hva man sier i Norge. 

– Linda Hofstad Helleland lyver når hun snakker om DAB i Sverige, sier medieanalytiker Christer Hederström til Dagbladet.

– DAB er på ingen måte satt på vent i Sverige. Det er skrinlagt og i praksis dødt, sier Hedstrøm.

Uttalelsene han sikter til kommer fram i svarbrevet på et spørsmål stilt av FrP-politiker Ib Thomsen. Der skriver Helleland at Sverige vil avvente utviklingen, noe Hedstrøm mener bare er vås:

– Den svenske regjeringen bestemte seg for å skrinlegge forslaget om DAB i 2015. I februar i år ble alle partiene i Riksdagen enig: Det skal ikke tilrettelegges for DAB i Sverige.

Og han får støtte fra Niclas Malmberg, mediepolitisk talsmann i det svenske Miljøpartiet.

– DAB er skrinlagt i Sverige. Per nå skjer det ingenting på dette feltet her. Det stemmer at vi holder øye med utviklingen i andre land, men det betyr på ingen måte at det jobbes aktivt med DAB i Sverige, sier Malmberg til Dagbladet.

LES MER OM SAKEN

Avisen har forsøkt å få en kommentar fra kulturministeren og har fått følgende svar fra statssekretær Bård Folke Fredriksen (H):

– Sverige har besluttet å utsette overgangen til digitalradio, men har ikke lukket igjen døren for DAB for godt, jamfør sitat fra Alice Bah Kuhnke som er kultur- og demokratiminister i Sverige, skriver Folke Fredriksen i en e-post til Dagbladet.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar