Svein Larsen er daglig leder i Radio Metro (Foto: Pål Lomeland)
Mediepolitikk

Metro er blitt urettferdig behandlet

Det er et uomtvistelig faktum at det har vært utvist betydelig forskjellsbehandling mellom Radio Metro og de nasjonale kanalene når det gjelder FM-slukkingen. Det skriver Metro-sjef Svein Larsen i sitt tilsvar til Klagenemnda. 

Medietilsynet vil fortsatt straffe Metro-gruppen fordi de sendte på FM i en drøy uke etter at de nasjonale kanalene gikk av lufta på FM i Oslo. Et stortingsvedtak tvang Metro, Radio Rox og The Beat av lufta fordi Stortinget fryktet at NRK kunne miste lyttere.

Etter at Metro likevel slo av senderne har Medietilsynet kommet med krav om gebyr for det de kaller ulovlige sendinger. Saken har versert litt fram og tilbake, men er nå hos Medieklagenemnda.

I sitt svar til nemnda skriver Svein Larsen blant annet at det er underlig, for ikke å si uforståelig at de aktørene som hadde laget slukkeplanen ikke var nødt til å følge den, men de som ikke var involvert i prosesen ble tvunget til å følge den.

– Det var derfor ekstremt provoserende at for eksempel P4 fortsatte å sende i 6 måneder i Buskerud etter at de skulle ha vært slukket der, skriver Larsen.

Han mener at både departmentet og Medietilsynet har brutt med forutsetningene og intensjonen for det Stortinget bestemte i 2015. Han stiller også spørsmålstegn ved om myndighetene forfølger denne saken etter press fra P4:

– Det er egnet til å forundre at tilsynet og andre organer nedlegger så stort arbeid for ytterligere å begrense og straffe den begrensede dekningen som har vært og er igjen på FM, skriver Larsen.

Han ber om at boten frafalles eller subsidiært settes på et så lavt nivå som mulig.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Ja det er dårlig PR for riksdekkende DAB og oppføre seg slik.Når dem ikke har produkt som folk vil ha,ja da må dem stenge utfordrere ute,også fra FM som dem ikke selv vil ha.Det var vel egentlig pest å plage når radio og tv ble åpnet for flere aktører?