Raymond Elde blir intervjuet på TV2 Foto: Radio Nordkapp
Mediepolitikk

Nedlagte butikker en utfordring for lokalradio

Mange nærbutikker og kiosker er lagt ned og det skaper noen utfordringer for lokalradio som arrangerer bingo. Derfor bør det bli enklere å spille på nett, mener Radio Nordkapp. 

I forbindelse med forslag til nye bingoforskrifter er det flere lokalradioer som har sendt inn sine kommentarer til høringsrunden.

Blant disse er Radio Nordkapp, som nevner en ny utfordring for omsetningen av bonger til radiobingoen:

– Det må åpnes for at man må kunne kjøpe blokkene via applikasjon på f. eks mobiltelefon, og at spilleren krysser av på den. Det mener kringkastingssjæf Raymond Elde. Han forklarer:

– Mange nærbutikker, kiosker og bensinstasjoner er lagt ned så det er vanskelig å få solgt papirblokker i distriktene. Det er også vanskelig å få skrevet ut blokker solgt via internett fordi man ikke har skrivere hjemme.

Reglene har sålangt vært at man må ha en fysisk bong for å spille og dette må enten kjøpes i butikk eller skrives ut før bingoen starter.

Radio Nordkapp er på generelt grunnlag svært skeptisk til å åpne for deltakelse i bingohallenes hovedspill i via digitale blokker med direkte trekning over Internett.

– Dette skaper en ny konkurransesituasjon for radiobingo. Skal myndighetene likevel tillate slik spill, må man i alle fall sikre at aktørene konkurrerer på like vilkår. Det vil si at det også må åpnes for at lokalradio kan spille bingo
på digitale blokker på egnede skjermformater, skriver lokalradioen.

Radio Nordkapp tar til orde for å forenkle administrasjonen og at en bingotillatelse må gis for resten av konsesjonsperioden gitt av Medietilsynet.

– Det må også bli slutt på særskilt rapportering av omsetning til Lotteritilsynet, når en radiostasjon har
innrapporter alle tall til Medietilsynet, via Altinn så må Lotteritilsynet kunne hente de opplysningen der, mener Elde.

Han mener det kan gjerne være et eget punkt der man krysser av for at informasjonen skal sendes videre fra Medietilsynet til Lotteritilsynet.

Ellers er det glede over at bingopremiene kan økes. Lokalradioen i Finnmark støtter generellt hva Norsk Lokalradioforbund har gått ut med:

– Radio Nordkapp støtter økning i gevinststørrelsene og at begrensningene for bygging av jackpot fjernes, skriver Elde i sitt høringssvar.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar