Nordland Foto: pixabay
Mediepolitikk

NRK melder at DAB er en suksess

Omleggingen fra FM til DAB i Nordland ble gjennomført uten store problemer, melder NRK i en rapport til Kulturdepartementet.

11. januar slo NRK, P4 og Radio Norge av sine FM-sendere i Nordland. Nå har NRK overlevert en rapport om dette til Kulturdepartementet og slår fast at overgangen hos NRK har skjedd uten store problemer, melder Klassekampen.

Alle lokalradioene i Nordland fortsetter å sende på FM, det samme gjelder de alle fleste lokalradioer i Norge.

NRK slår også fast at det ikke har vært noen dramatisk nedgang i lyttertallene, til tross for at det ikke foreligger egne tall for Nordland:

– På landsbasis har lyttertallene holdt seg relativt stabile etter at vi har gått over til dab i disse tre fylkene. Egne tall for Nordland kommer først litt seinere, men foreløpig ser vi ingen betydelig nedgang, Øyvind Vasaasen, avdelingsdirektør for medieutspilling og beredskap i NRK.

Vasaasen mener NRK har lyktes godt med en omfattende informasjonsstrategi fram mot slukkedatoen. I gjennomsnitt fikk publikum med seg DAB-budskapet 27 ganger på tv, radio og internett før slukkingen i Nordland var et faktum.

– For folk flest er det selvsagt en del innkjøringsproblemer når vi innfører en litt nyere teknologi, kanskje særlig for dem som må bytte bil­radioer. For NRKs del har overgangen likevel gått så bra som den kunne. Men det er fortsatt mye som gjenstår før vi er i havn, og de mest folkerike områdene blir først berørt til høsten, sier Vasaasen til Klassekampen.

Før slukkingen advarte Norsk Automobilforbund (Naf) om at deres medlemmer hadde registrert 100 steder i Nordland som ikke hadde DAB-dekning.

I rapporten slår NRK fast at deres eksperter hadde undersøkt alle disse områdene. De satt igjen med seks steder som ikke var tilfredsstillende, hvorav fire var i Hattfjelldal på grensa mot Sverige

LES MER OM SAKEN I KLASSEKAMPEN

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar