Foto: venstre.no
Mediepolitikk

Ny kulturminister med bakgrunn fra piratradio

Statsminister Erna Solberg har presentert sin nye regjering med Høyre, Frp og Venstre. Inn som ny kulturminister kommer Trine Skei Grande, som tidligere har avslørt at hun har spesiell erfaring fra radio og er skeptisk til DAB. 

Før jul ble Radio Metro tvunget av lufta fordi myndighetene mente at de sendte ulovlig på FM. Nå kommer det inn en ny kulturminister som har gjort det samme:

– Jeg skal bekjenne en synd, ja faktisk et lovbrudd. Jeg tror også det var ganske grovt på den tiden da jeg begikk det. Da jeg var liten, bodde det en gammel mann ved siden av meg, og vi gjorde mange morsomme, eksperimentelle ting med teknologi. Vi lagde f.eks. radioprogram for mamma. Vi satte opp sender og lagde radioprogram, og mamma kunne sitte med FM-mottakeren oppe på haugen og ta inn radioprogrammene våre.

Dette sa daværende stortingsrepresentant Trine Skei Grande under behandlingen av DAB-saken i 2011. “Innstilling fra familie- og kulturkomiteen om digitalisering av radiomediet”. Hun fortsatte slik:

– Det var veldig ulovlig på det tidspunktet. Dette var mens Arbeiderpartiet styrte landet og lenge før Langslet med sine liberale tanker kom. Så vi gjorde nok et stort lovbrudd på det tidspunktet.

Det var ikke bare at den kommende kulturministeren innrømte piratradio-virksomhet, hun var også veldig skeptisk til DAB:

– Det er mye som har skjedd når det gjelder medieutviklinga siden jeg og Einar sendte hemmelige radioprogram til mamma. Det er mye som har skjedd når det gjelder teknologi, det er mye som har skjedd når det gjelder innhold, og det er mye som har skjedd når det gjelder måten vi formidler nyheter på. Og den utviklinga kommer til å gå fortere og fortere. Jeg tror kanskje det viktigste som blir gjort i dag, er at det nok er siste gang vi sitter og vedtar teknologi. Jeg håper virkelig det er siste gang Stortinget bestemmer hvilken teknologi man skal bruke i formidling av informasjon på alle plan.

Dette sa altså Skei Grande i Stortinget i 2011. Nå blir hun altså øverste sjef for NRK og ansvarlig også for lokalradiosektoren.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar