Christine Hamnen Foto: Kulturdepartementet/Nybo
Mediepolitikk

Ny medieleder i Kulturdepartementet

Christine Hamnen er utnevnt til ny leder for medieavdelingen i Kulturdepartementet. Hun får dermed øverste ansvar for lokalradioenes konsesjoner.

Christine Hamnen har siden 2014 vært ekspedisjonssjef og leder av departementets kunst- og museumsavdeling. Hun er utdannet jurist og arbeidet i advokatbransjen før hun ble ansatt i Kulturdepartementet i 2005.

Hamnen er født i 1977 og er utdannet jurist fra Universitet i Oslo og University of Southampton. Hun har blant annet ledet arbeidet med utredningen av Norsk kulturråd.

Hamnen tiltrer stillingen som leder av medieavdelingen 1. januar 2019. Hun vil med dette få ansvar blant annet for departementets etatsstyring av Lotteri- og stiftelsestilsynet, Medietilsynet og Norsk filminstitutt og for eierstyringen av Filmparken AS, Norsk rikskringkasting AS og Norsk Tipping AS.

Det betyr at hun vil få det departementale ansvaret for gjennomføringen av en eventuell forlengelse av FM-konsesjoner for lokalradio, slik det nå foreligger forslag om i Stortinget.

Hamnen overtar stillingen etter Nina Økland. Det var flere som søkte på stillingen som leder av medieavdelingen, blant annet Øyvind Christensen, som har markert seg når det gjelder radio.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar