Fra nøkkeloverrekkelsen mellom Trine Skei Grande og Abid Raja. Foto: Ketil Frøland/Kulturdepartementet
Mediepolitikk

Ny minister med ansvar for medier

Abid Raja er ny kultur- og likestillingsminister og overtar for Trine Skei Grande. Det er klart etter at den nye regjeringen ble presentert i Statsråd i dag. 

Kongen i statsråd har i dag, 24. januar 2020, gjort endringer i regjeringen, og stortingsrepresentant Abid Raja (V) er utnevnt til ny kultur- og likestillingsminister etter Trine Skei Grande (V).

Abid Raja (44) kommer fra Oslo. Han har vært fast innvalgt på Stortinget siden 2009.

I tillegg blir Knut Aastad Bråten (V) statssekretær, og Emma Lind (V) blir politisk rådgiver.

– Kultur- og likestillingspolitikken er et stort demokrati- og dannelsesprosjekt, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

Dette skriver Wikipedia om Abid Raja: 

Abid Qayyum Raja (født 5. november 1975 i Oslo) er en norsk advokat og stortingspolitiker for Venstre. Han har sittet innvalgt på Stortinget for Akershus Venstre siden 2013.[3] 24. januar 2020 ble han Kultur- og likestillingsminister i Erna Solbergs regjering.

Hans foreldre kommer fra Pakistan, og hans etniske bakgrunn har siden ungdomsårene vært en viktig drivkraft for hans engasjement på områder som integrering og innvandrernes kår i Norge.

Ivrig debattant, blant annet på radio

Det ser ikke ut til at Abid Raja har nevneverdig bakgrunn fra mediebransjen, men han har vært hyppig gjest i diverse radioprogrammer.

Abid har markert seg sterkt som talsmann for å bygge bro mellom ulike kulturer. Han har skrevet bøkene «Talsmann» og «Dialog», og fikk i 2010 tildelt Fritt-Ord prisen for sin samfunnsinnsats, skriver Viken Venstre

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar