Nikolai Astrup. Foto: Fotograf Sturlason/Utenriksdepartementet
Mediepolitikk

Ny politisk ledelse for Nkom

Frekvenspolitikken legges over i et nytt departement og lokalradio får et ny minister å forholde seg til. Det er klart etter at den nye regjeringen ble offentliggjort i går. 

I Statsråd i går ble klart at den nyutnevnte digitaliseringsministeren, Nikolai Astrup, overtar den politiske ledelsen for Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom). Det er Nkom som ivaretar kontrollen over frekvenser og sendere og som alle lokalradioer må forholde seg til på et eller annet nivå.

Digitaliseringsministeren går inn i ledelsen av Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) sammen Monica Mæland som fortsetter som kommunal- og moderniseringsminister. Begge representerer Høyre i regjeringen.

– Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har i alle år vært en del av Samferdselsdepartementets portefølje. Nå blir det en ny og spennende hverdag for oss under Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Med en egen digitaliseringsminister, sender regjeringen et tydelig signal om at digitalisering er et avgjørende område i samfunnsutviklingen. Her vil Nkom spille en svært viktig rolle, sier Elisabeth Aarsæther, direktør i Nkom.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet vil styre Nkom, og styringsdialogen vil være ved departementsråd Eivind Dale.

Digitaliseringsminister Astrup får ansvaret for IKT-politikken i KMD og overtar også ansvaret for Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI). Astrup overtar dessuten arbeidet med å følge opp den offentlige nettportalen Altinn og «Digital 21» fra Nærings- og fiskeridepartementet.

Paul Chaffey går av som statssekretær for Monica Mæland, og er utnevnt som ny statssekretær for Nikolai Astrup.

Jenny Clemet von Tetzschner fortsetter i stillingen som politisk rådgiver for Nikolai Astrup i nytt departement.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar