FOTO: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NRK
Mediepolitikk

Også lokalradio i storbyene kan sende NRK-nyheter

Medietilsynet lemper på konsesjonsvilkårene og tillater lokalradioer som fortsatt sender på FM i de store byene å videresende NRKs nyhetssendinger og produksjoner fra nasjonale pressekonferanser.

En avtale som er inngått mellom Norsk Lokalradioforbund og NRK gir lokalradioene adgang til å videredistribuere NRKs Dagsnytt-sendinger hver hele time, distriktsbulletinene som følger etter Dagsnytt, samt lydstrøm fra nasjonale pressekonferanser. Avtalen gjelder i første omgang fram til 30. mars.

For lokalradioer som fortsatt sender på FM i de største byene er videresending fra andre radiokanaler i strid med konsesjonsvilkårene og dermed forbudt. Men Medietilsynet åpner nå for at også disse radioene får muligheten til å videresende nyheter fra NRK.

– I situasjonen som er oppstått med bakgrunn i Korona-krisen mener vi det er viktig med tiltak som kan bidra til at publikum får best mulig tilgang til viktig nyhetsinformasjon på alle tilgjengelige plattformer. I tillegg kan muligheten for å videresende NRKs nyheter bidra til å holde hjulene i gang hos en presset bransje i en vanskelig tid, der mange sliter med ressurser til å produsere eget innhold. Vi ønsker derfor å legge til rette for at avtalen kan omfatte alle lokalradioer som ønsker å benytte seg av den, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Velsand understreker at det kun åpnes for videresending av NRK-nyheter i tråd med den inngåtte avtalen mellom Norsk Lokalradioforbund og NRK. Medietilsynet vil løpende vurdere hvor lenge videresendingen på FM i storbyene skal være tillatt.

Kilde: Medietilsynet

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar