Faksimile VG
Mediepolitikk

Også VG forlanger DAB-gransking

Flere store medier mener nå at det er på sin plass med en gransking av prosessen rundt FM-slukkingen. Både Aftenposten og VG mener det er et betimelig krav.

Nå har NRK også slått av sine FM-sendere i Oslo, Akershus, Østfold og Vestfold. Dermed har 95 % av befolkningen ikke lenger tilgang til NRK på FM.

Til tross for at rikskanalene hevder at alt går som forventet har kritikken på ingen måte stilnet av. Nylig sendte en gruppe privatpersoner et brev til Riksrevisjonen og ba de granske prosessen. Et forslag som blant annet Aftenposten har støttet på lederplass.

Nå kaster også VG seg på granskingskravet. I en kommentar i landets største avis skriver Yngve Kvistad at “Taushet er tull”

– Det er investert så mye prestisje i denne absurde teaterforestillingen at endelig teppefall for FM betyr teppefall for godt. Det blir ingen ekstranumre. Men Aftenpostens forlangende på lederplass forleden, om at dette er en prosess som bør granskes, er et betimelig krav. Det nye Stortinget skylder oss såpass, skriver Kvistad.

– Beslutningen om å innføre DAB er én sak. Å avvikle FM, en velfungerende verdensstandard som brukes i absolutt alle land, til fordel for en 25 år gammel teknologi som aldri kommer til å bli noen standard, er noe helt annet. Hvorfor gjøre oss avhengig av en norm som høyst sannsynlig vil være utdatert innen den er ferdig implementert og tatt bredt i bruk?

– Noe skurrer, og det er ikke Nitimen på en dårlig innstilt FM-frekvens. fortsetter Kvistad

– Både Riksrevisjonen og Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité fikk forrige måned begrunnede anmodninger om gransking av Stortingets vedtak om slukking av FM-nettet.

I klageskrivene fremgår det at nasjonalforsamlingen synes villedet, at beslutningen er fattet på feilaktig grunnlag, at hensynet til beredskap og myndighetenes behov for å varsle befolkningen i en gitt situasjon ikke er tilstrekkelig ivaretatt, samt at Stortinget har gitt etter for misvisende informasjon fra kommersielle interesser.

Les hele: TAUSHET ER TULL

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar