Kulturminister Linda Hofstad Helleland. Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor
Mediepolitikk

Omkamp om FM-slukking i morgen

I dag skulle Stortinget behandle flere forslag som gikk på å utsette eller stanse FM-slukkingen. Men det ble tilløp til dramatikk og behandlingen ble vedtatt utsatt. Den utsettelsen blir ikke lang, er siste melding fra Stortinget. 

Saken som gjaldt utsettelse eller slukking av rikskanalenes FM-sendere ble utsatt etter et forslag fra Ap. De og et flertall på Stortinget ber om at ansvarlige statsråder redegjør for Stortinget. Det gjelder beredskapsminister Anders Anundsen (Frp), fiskeriminister Per Sandberg (Frp) og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). Det var bare Høyre som stemte mot vedtaket.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland(H) er den ansvarlige statsråden og sa allerede under behandlingen i Stortinget i dag at hun vil stille på kort varsel for å redegjøre for DAB-planene.

Nå er det klart at saken kommer opp på nytt allerede i morgen, onsdag, melder Kampanje.

– Det siste jeg hørte nå var at saken skal behandles på nytt i morgen tidlig, sier leder for kulturkomiteen, Svein Harberg (H)

 – Statsministeren har varslet om at de statsråder som Stortinget mener skal komme, vil stille i morgen. Så når man er blitt enige om hvilke statsråder som skal møte, så vil dette bli avklart med de samme faktaopplysningene som allerede finnes og med akkurat den samme avgjørelsen som tidligere, sier Harberg til Kampanje.

Dette gjelder altså først og fremst om rikskanalene skal få lov til å slukke sine FM-sendere eller ikke i løpet av 2017. De aller fleste lokalradioer fortsetter på FM i mange år fremover uansett vedtak i Stortinget i morgen.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

2 kommentarer

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Det er galskap å slukke fm nå….. Som mange andre har jeg mange radioer som i praksis blir døde, en stor kostnad å erstatte… Radio på badet, vinterhagen, soverommet, kjøkkenet, peisestua, og to på hytta til stor glede uten tv, bilen, båten osv…. Og disse har god kvalitet… Og skal da være verdiløse neste år.. Har bestemt meg for at hos meg blir det ikke kjøpt dab…. Lar det være.. Har allerede slått av radioen i bilen og på soverommet. Skal nok venne meg til å være uten…. Bra med nye ting, men det må komme gradvis, slik at folk erstatter gammelt med nytt for å få bedre kvalitet, ikke at de må kjøpe NÅ. Har ikke økonomi til det heller….. Kommer nok til å savne Reiseradioen, nyheter og annet, men får bruke pc i stedet…. Heia Norge!

  • Synes det virker rart at det skal opp til ny vurdering,angående stenging av fm nettet. Jeg var sikker på at det var vedtatt stenging. Har montert dab i begge bilene mine,hvorfor måtte jeg det?