www.haslien.no Høyre Østfold: fv.: Roar Lund, Simen Nord, Tor Prøitz, Erik Unaas, Monica Gåsvatn og Marthe Key Frøberg.
Mediepolitikk

Østfold Høyre vedtar stans av fm-slukking

Den lokale politiske motstanden mot FM-slukking vokser. Nå er det Østfold Høyre som mener at fm-slukkingen må stanses. 

Skepsisen til å tvinge lytterne over på DAB sprer seg over hele landet og i forskjellige politiske retninger. Først var det Arbeiderpartiet i Selbu i Sør-Trøndelag som vedtok en resolusjon til inntekt for bevaring av FM-båndet. Deretter har flere lokallag meldt seg på og Rødt i Nordland har tatt saken opp på fylkesnivå.

Nå går også et lokallag i Høyre imot et vedtak fra sin egen regjering. Østfold Høyre har vedtatt en resolusjon som er knallhard kritikk mot vedtaket om fm-slukking:

” Stortingets vedtak om å slukke FM-nettet til fordel for DAB er et kroneksempel på hvor galt det kan gå når politikere prøver å vedta en teknologisk utvikling fremfor å legge til rette for den. Det vil være meningsløst at Norge som eneste land i verden skal slukke FM-nettet til fordel for en teknologi som allerede er utgått på dato.”, står det i resolusjonen.

Lokalpolitikerne i Østfold Høyre har fått med seg at DAB er en eldgammel teknologi og i resolusjonen legger de fram gode argumenter for at den teknologiske utviklingen har gått fra denne løsningen og at fremtiden for radio er mobil data via nettbrett, mobil eller andre apparater folk allerede har kjøpt. Konklusjonen er krystallklar:

“Det eneste riktige nå er å bevare både FM-nettet og DAB så lenge det finnes nok brukere. Skrur vi av FM-nettet til neste år vil det bli stusselig stille i de fleste norske biler. Folk fleste er ikke dumme, og kommer ikke til å bruke penger på en DAB-teknologi som allerede er utgått på dato. Og når det gjelder de titusener av turister som årlig kommer til landet med bil, campingvogn eller bobil, vil det bli underlig stille når de prøver å skru på radioen.”

For å runde av resolusjonen så kommer Østfold Høyre med nok en kraftsalve til sin egen regjering:

“Hele DAB-satsningen bør stå igjen som en viktig lærepenge for norske politikere, hvor vi må ta inn over oss at forsøk på å vedta fremtidens teknologi er dømt til å mislykkes. Myndighetene kan legge til rette for ny teknologi og nye næringer, men kan aldri vedta den teknologiske utviklingen. FM-nettet bør ikke slukkes.”
Vedtatt av Østfold Høyres årsmøte, 5. mars 2016.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

2 kommentarer

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Endelig begynner folk å våkne. DAB fungerer ikke godt, svake signaler der det er dekning,mange plasser det ikke er. Hvis du plasserer en DAB radio ved siden av en ledbelysning virker den ikke. Sammfunsikkerhet som varsling over radio blir fraverende mange plasser.