Salgs og Markedsdirektør Hilde Apneseth i Radio Metro sammen med programleder Christian Gilsvik Foto: Radio Metro
Mediepolitikk

Radio Metro hardt ut mot Medietilsynet

Nylig ble det kjent at Medietilsynet og Nkom nå gransker om Radio Metro sender ulovlig på FM. På en rundebordskonferanse hos Kulturdepartementet i dag tok Metro kraftig til motmæle.

– Det er tilsynelatende vi som er problemet, sa Hilde Apneseth, i Radio Metro når hun fikk ordet etter at direktør Mari Velsand i Medietilsynet opplyste at de undersøker om enkelte aktører sender kommersielle sendinger på FM i hovedstaden.

Som kjent har Stortinget tvunget de kommersielle lokalradioene av lufta i Oslo og andre storbyer for å hindre at de tar lyttere fra NRK, P4 og Bauer Media som presset igjen DAB i Norge.

Radio Metro valgte å fortsette å sende på FM til tross for dette vedtaket, men valgte å skru av sine sendere etter trusler om høye bøter fra myndighetene. Nå gjelder saken aktører som har nisjekonsesjoner og/eller har sendere utenfor det aktuelle slukkeområdet.

Velsand har kommet med sterk kritikk av Metro i et intervju med DN.no, men Svein Larsen i Radio Metro reagerer sterkt på utspillet:

– Vi kan ikke ha en direktør i tilsynet som sier at vi driver med en systematisk undergraving av Stortingets beslutning og NKOM-regelverket. Det er ikke hennes jobb, sa han på konferansen, ifølge medier24.no.

Apneseth i Radio Metro mener det er merkelig at lokalradioene skal oppleve et byråkrati og storting som gjør det hun mener er å stoppe norsk radio.

– Vi er en liten aktør som står og sparker i betongveggen for å finne et hull slik at vi kan overleve. Vi har 30 ansatte som ikke har en jobb om vi ikke får fortsette, sa hun.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar