Foto: venstre.no
Mediepolitikk

Skei Grande utsetter mediemeldingen

Kulturminister Trine Skei Grande utsetter den etterlengtede mediemeldingen til neste år. Det bekrefter Kulturdepartementet overfor Kampanje.

Allerede i 2017 kom mediemangfoldsutvalget med sin rapport om hvordan mediemangfoldet kan bli bedre i Norge. Det har lenge vært ventet at dette skulle munne ut i en mediemelding i løpet av året.

I denne mediemeldingen har det vært ventet å stå noe om radio, både nasjonal og ikke minst lokalradio. Flere partier har villet vente på denne meldingen før de ville ta stilling til om lokalradio skulle få fortsette på FM. Den vil også trolig si noe om finansieringen av NRK.

Men, i dag ble det klart at Mediemeldingen ikke kommer til Stortinget før neste år. Det har Kampanje fått bekreftet av Kulturdepartementet. Årsaken er Krf.

– Nå er det regjeringssonderinger og forhåpentligvis forhandlinger etter det, og derfor kommer vi til å legge fram meldingen på nyåret istedenfor før jul, forteller Frida Blomgren, statssekretær i Kulturdepartementet, til Kampanje.

Bakgrunnen for utsettelsen skal være at det lenge var uklart om Krf ville være med i eller felle regjeringen. Det har gjort at både Solbergs regjering og Trine Skei Grandes posisjon som kulturminister har vært i fare. Krf endte som kjent på å bli med i dagens regjering og nå kan dette avgjøre hva som står i mediemeldingen.

– Det er ikke noen dramatikk i dette, men naturlig at også mediepolitikken er med i forhandlingene, sier Blomgren til nettstedet.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar