Geir A Mo Foto: Norsk Lastebileierforbund
Mediepolitikk

Krever øyeblikkelige tiltak mot dårlig DAB

Norges lastebileierforbund mener at noe må gjøres øyeblikkelig. De er oppgitt over rapporter fra medlemmene om manglende dekning på DAB. 

Lastebileierne er blant de som flere ganger har kritisert FM-slukkingen til de nasjonale radiokanalene. Nå gleder de seg over kravet fra Senterpartiet om at FM må gjenåpnes.

– Vi mener åpenbart at DAB-innføringen var feil, og i alle fall forhastet på den måten det ble gjort. Innføringen har åpenbart ikke vært tilfredsstillende. Det sier Geir A. Mo, administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund (NLF), til ABC Nyheter.

– Det å avfeie problemer med manglende dekning som brukerfeil og feil med montering av utstyr, slik vi har opplevd, er rett og slett arrogant, sier Mo til nettstedet.

Han er glad for at Senterpartiet i sommer har kommet med krav om gjenåpning av FM og vil legge fram en sak for Stortinget om å utede kostnadene ved en gjenåpning av de nasjonale FM-kanalene:

– NLF har registrert forslaget fra Senterpartiet og synes det er flott at de har snudd. Partiet var jo i sin tid ett av partiene som sørget for innføring av DAB i Norge, og er ansvarlig for den fadesen dette synes å ha blitt, mener Mo.

Lederen for lastebileierne er forbannet på at alle argumenter blir avfeid og peker på at mange av hans medlemmer opplever at radioen blir stille både her og der:

– Alle som kjører tunneler eller over fjelloverganger opplever til stadighet å bli brutt. Dette er ofte avfeid med at det er noen andres ansvar å sørge for DAB-dekning i tunneler, og at vi ikke kan bruke det som argument mot DAB, sier Mo til ABC Nyheter.

De aller fleste lokalradioene i Norge sender fortsatt på FM og ønsker å fortsette med det også etter at konsesjonene går ut i 2022.

HER KAN DU LESE HELE SAKEN (ABC NYHETER)

Norges Lastebileier-Forbund (NLF) en politisk uavhengig nærings- og arbeidsgiverorganisasjon for lastebileiere som driver yrkesmessig godstransport i Norge og utlandet. Forbundets formål er å utvikle den lovlige godstransport på vei på en samfunnsmessig ansvarlig og miljømessig bærekraftig måte. Samtidig skal medlemmenes økonomiske, faglige og sosiale interesser ivaretas.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar