Åslaug Sem-Jacobsen og Stortinget Foto: Stortinget
Mediepolitikk

Sp vil gi mer penger til lokalradio

Senterpartiet har lagt inn 10 millioner kroner ekstra  i tilskudd til lokalradio i sitt alternative statsbudsjett. Men, også avisene skal få mer, hvis Sp får noe å si. 

Tilskuddsordningen til lokale lyd og bilde-medier har fått rundt 20 millioner kroner i regjeringens forslag til Statsbudsjett for 2021. Halvparten av disse pengene skal brukes til digitalisering av lokalradio.

De forskjellige partiene kommer med sine alternative budsjetter og Senterpartiet drar skikkelig til med 10 milllioner kroner ekstra til tilskuddsordningen for lokale lyd og bildemedier.

Åslaug Sem-Jacobsen, som er mediepolitisk talsperson for Senterpartiet uttaler:

– Senterpartiet er ekstremt opptatt av å opprettholde et stort mediemangfold med redaktørstyrte medier over hele landet og på ulike plattformer. Det bidrar sterkt til det demokratiet vårt!

– At koronaepidemien og påfølgende annonsesvikt har rammet denne viktige bransjen er det ikke tvil om. Ikke minst siden den fra før har hatt stram økonomi som følge av nødvendige omstillingsprosesser, samt utfordringen med en omfattende annonsekonkurranse fra store internasjonale aktører. På toppen av det hele har spredningen av falske nyheter og framveksten av alternative medier uten presseetiske retningslinjer, satt tilliten til media under press.

Derfor er det behov nå for  ekstra hjelp fra myndighetene mener vi og bevilger 72 millioner mer til medieformål enn det regjeringen gjør.

60 ekstra millioner må til mener vi i  koronastøtte nå , hvor 30 av disse millionene er øremerka lokalaviser. Seinest i dag tok jeg opp med medieministeren den prekære situasjonen særlig lokalavisene står i nå (basert på tall og innspill fr MBL og LLA), og viser at vi mener alvor med såpass store summer i vårt alternative budsjett.

I tillegg har vi altså 10 millioner ekstra til lokale lyd- og billedmedier, samt 2 millioner til Senter for undersøkende journalistikk i Bergen, som gjøre en viktig jobb med å styrke journalistikken i avisredaksjoner over hele landet, mener stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar