Åslaug Sem-Jacobsen og Stortinget Foto: Stortinget
Mediepolitikk

Stiller spørsmål om lokalradio og beredskap

Stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen fra Senterpartiet krever svar fra justisministeren om den nye beredskapsavtalen mellom NRK og lokalradio.

Sem-Jacobsen er kjent for å ha frontet Senterpartiets kampanje for å få gjenåpnet FM i sommer. Nå stiller hun skrftlig spørsmål til justisminister Tor Mikkel Wara:

– NRK og Norsk Lokalradioforbund har nylig fornyet beredskapsavtalen for lokalradio. Justis- og beredskapsdepartementet har tidligere vært en del av avtalen, men har denne gang konkludert med at det ikke er nødvendig å være part i avtalen.

Kan statsråden redegjøre for hvilke vurderinger som ligger til grunn, og hvorfor mener statsråden det ikke er nødvendig å være med på avtalen når det faktisk er Justis- og beredskapsdepartementet som har et overordnet ansvar for beredskapen i Norge? er spørsmålet hun stiller

Åslaug Sem-Jacobsen forteller til lokalradio.no at bakgrunnen for spørsmålet er at SP er opptatt av beredskap.

– Det var vi også når vi i 2016 fremmet forslag om å utsette slukkingen av FM-nettet nasjonalt. Vi mente da at det var prematurt å slukke det pga at vi var usikre på om det ville gi oss god nok beredskap bla. ifht utbredelsen av DAB på det tidspunktet.

Det nye utspillet fra Sem-Jacobsen har også en sammenheng med sommerens krav om å gjenåpne FM-nettet.

– Styrking av beredskap var også et av hovedargumentene når jeg i sommer har foreslått å gjenåpne FM for P1 i en periode.

Hun er også skeptisk til at departementet som har ansvaret for beredskapen ikke har vært involvert i den nye beredskapsavtalen for lokalradio:

– Det er viktig å få vite hvorfor i allverden ikke departementet vil være med på beredskapsavtalen. For å kartlegge holdningen til avtalen og holdningen til deres ansvar for bruken av radio i beredskapsssammenheng, sier Sem-Jacobsen til lokalradio.no

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar