Mediepolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, Arild Grande (Foto: Arbeiderpartiet)
Mediepolitikk

Stor bekymring for lokalradio

Situasjonen for lokalradio er det som bekymrer mest i forhold til digitalisering. Det sier Ap`s Arild Grande. Likevel stemte partiet hans mot å gi mer penger til støtte til lokalradioene. 

– De største bekymringene vi har, er framtida for de minste lokalradioene, sier Arild Grande, som er mediepolitisk talsmann for Arbeiderpartiet, i et intervju med ABC Nyheter.

Stortinget vedtok i fjor å stenge FM-nettet for 23 lokale radiokonsesjoner i storbyene, mens 215 andre får fortsette å sende på FM i hvert fall frem til 2022.

For å lette lokalradioenes overgang til DAB ble det vedtatt å dedikere halvparten av dagens støtteordning til digitale investeringer. Grande forteller at Ap i sitt alternative statsbudsjett la inn 3 millioner mer, men fikk ikke flertall for det.

Derimot stemte Ap imot et forslag fra KrF da Stortinget i 2015 behandlet lokalradioenes skjebne, om å vurdere om lokalradioene trenger mer støtte for å klare overgangen.

Frp`s Ib Thomsen tar nok en gang til orde for å utsette hele den planlagte FM-slukkingen og har en klar mening om hvordan ting har blitt som de har blitt:

– Tre store aktører; NRK, P4 og Radio Norge har investert mye penger og prestisje og klart å overbevise politikerne om at dette var framtiden, sier Thomsen og fortsetter:

– Jeg tror de har drevet heftig lobbyisme både mot departementet og det politiske miljøet, sier Thomsen til ABC Nyheter. Frp var det eneste partiet som stemte imot da planene om å slukke FM ble vedtatt på Stortinget.

Arild Grande er helt uenig at det er nødvendig å utsette overgangen til DAB:

– Det er tale om en storstilt utbygging som bransjen har tatt ansvar for. Det er viktig for oss at dette håndteres bra, for det  har vært tvil underveis. Vi har fått tydelige forsikringer om at dette er riktig og nødvendig, sier Grande

LES HELE SAKEN HER

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.