Harald Nissen (MDG) besøkte forrige uke redaksjonslokalene til Radio Latin-Amerika og Radio Inter FM i Maridalsveien 3, sammen med Fatima Al Madar (AP) og representanter for Rådet for innvandrerorganisasjoner. Foto: Radio Latin-Amerika
Mediepolitikk

Politikere støtter minoritetsradioer i Oslo

Minoritetsradioene sliter etter dramatiske reduksjoner i de offentlige støtteordningene. Men, i Oslo får de i hvert fall moralsk støtte fra folk i ledende partier. 

Leder av Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo kommune Harald Nissen (MDG) er opptatt av å redde minoritetsradioene i Oslo fra nedleggelse. Han får full støtte av Arbeiderpartiets bystyrerepresentant Fatima Al Madar.

Dette kom fram under et besøk i Radio Latin-Amerika, den spranskspråklige lokalradioen i Oslo. De var også innom Radio Inter-Fm, en annen minoritetsradio i hovedstaden. Totalt er sju minoritetsradioer medlem av Norsk lokalradioforbund.

Radio Latin-Amerika og Radio Inter FM, som oppfattes som viktige kanaler for integrering av minoriteter, har varslet at de vurderer å legge ned driftene etter kraftig kutt ved årets tilskudd fra Medietilsynet vedtatt av Kulturdepartementet.

Harald Nissen som er leder for Miljøpartiet De Grønne i Oslo har deltatt på flere møter med lederne og frivillige medarbeidere for minoritetsradioer. Bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet Fatima Al Madar som er medlem av Kultur- og utdanningskomiteen var også tilstede på møtet sammen med representanter fra Rådet for innvandrerorganisasjoner i Oslo. Målet er å finne en løsning slik at disse kanaler ikke stenger dørene for godt.

– Det er helt umulig å drive en radio med en miserabel støtte på 50.000 kroner i året, der man pålegges å sende regnskap som koster 28.000,- kroner. Da ser dere hvor mye vi sitter igjen med, sier daglig leder i Radio Latin-Amerika, Hans Dahle.

– Vi lyktes aldri å komme i dialog med noen i forrige bystyre som styrte byen i 18.år. Det er derfor gledelig at MDG og AP har hatt flere møter og prøver å hjelpe oss, sier Dahle til lokalradio.no

Han påpeker at tre minoritetsradioer i Bergen gjennom flere år har fått støtte fra fylkeskommunen der og håper på at det samme skal skje i Oslo.  Radio Latin-Amerika har allerede sendt en søknad om støtte, som er blitt avslått:

– Vi håper at MDG og AP/Oslo kommune finner en støtteordning for minoritetsradioene, dette skaper stor optimisme blant de mange hundrere frivillige radiomedarbeidere., sier Dahle

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar