Åslaug Sem-Jacobsen (Foto: Senterpartiet)
Mediepolitikk

Synes støtteordningen treffer dårlig

Stortingsrepresentant og tidligere radiomedarbeider Åslaug Sem-Jacobsen er ikke fornøyd med tildelingen av korona-kompensasjon, men er glad for at noen lokalradioer har fått penger.

– Jeg syns det er synd at mediestøtteordningen viser seg å treffe så dårlig at under en tredjedel av de midlene som Stortinget har bevilget for å hjelpe de viktige mediene våre, blir fordelt, sier Sem-Jacobsen til lokalradio.no.

– Regelverket som regjeringa valgte å gå for er akkurat så feil som både jeg og mediebransjen advarte mot da det kom- ved å forholde seg til omsetningssvikt og ikke bli en kompensasjonsordning for annonsesvikten, sier stortingsrepresentanten fra Telemark og Senterparitet.

Hun peker på at det er veldig mange små lokalaviser som ikke får noe støtte og som sliter markant med å overleve:

– Dette er ikke bra for mediemangfoldet og demokratiet vårt og jeg forventer at regjeringa gjør kloke ting for media med de resterende 200 millionene, sier hun.

Sem-Jacobsen registrerer at noen radiokanaler har vært heldige og fått litt fra kompensasjonsordningen, men også at det er flere radioer som ikke får noe støtte enda de har søkt.

– Jeg er glad for alle som har fått hjelp etter en tid hvor annonseinntektene forsvant over natta og satte mange radioer i en skikkelig knipe. Heldigvis fikk de omsider ta del i kontantstøtteordningen og også mediestøtteordningen. Om det de får er nok, gjenstår jo å se. Og ikke minst blir det spennende og dessverre også nervepirrende å følge med på de radioene som ikke har fått støtte. Vi i SP vil uansett ha særlig lokalradio med i tankene når vi skal lage vårt alternative budsjett, lover stortingsrepresentanten.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar