Mediepolitikk

Tilskuddene kommer i mars

Hvem som får hva i tilskudd fra Medietilsynet får vi vite i løpet av tre uker. Det opplyser tilsynet til lokalradio.no

Hvert år søker lokalradio og andre støtteberettigede medier om millioner av kroner i støtte til blant annet lokale programproduksjoner. Nå heter ordningen tilskudd til lokale lyd og bildemedier, men mange kaller det fortsatt AV-fondet.

Fristen for å søke tilskudd gikk ut 2. november for årets tilskudd og da ble det nevnt at svar på søknadene kan forventes i februar. Det ser ut til å bli en forsinkelse:

– Vi vil offentliggjøre tildeling av midler til lokalkringkasting innen midten av mars, opplyser seniorrådgiver Jon H. Stjernstedt i Medietilsynet til lokalradio.no

Han vil foreløpig ikke si noe om hvor mange som har søkt og om hvor mye det er søkt om, men forteller at det vil bli offentliggjort når tilskuddslisten kommer.

Omkring halvparten av støttemidlene skal øremerkes prosjekter som bidrar til å digitalisere landets lokalradioer. I tillegg vil Kulturdepartementet at prosjekter som stimulerer til bruk av norsk musikk prioriteres ved tildeling av midler til programproduksjoner og utviklingsprosjekter.

Det er mulig å søke om

• investeringstilskudd til digitalisering av lokalradio
• driftstilskudd til nasjonale sammenslutninger for lokale lyd- og bildemedier
• driftstilskudd til lokalradioer for etniske og språklige minoritetsgrupper
• prosjekttilskudd til lokale programproduksjoner
• prosjekttilskudd til kompetansehevende tiltak
• prosjekttilskudd til utviklingsprosjekt

– Lokale lyd- og bildemedier er en viktig del av mediemangfoldet, og støtteordningen skal bidra til å understøtte dette mangfoldet, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

I fjor delte Medietilsynet ut 19,4 millioner kroner i støtte til lokale lyd- og bildemedier for 2018. Da ble det søkt om over 60 millioner kroner fra 121 søkere.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar