Radio Metro
Mediepolitikk

Trues med heftige bøter

Myndighetene truer Metro-gruppen med dagbøter på 8000 kroner dagen for det de mener er ulovlige FM-signaler i Oslo-området.

Bakgrunnen er en sender som står på Voksenkollen som Nkom mener ikke er i tråd med regelverket. Nkom mener denne gir Radio Metro bedre dekning i Oslo enn det Stortinget har bestemt. Stortinget vedtok i 2015 sendeforbud på FM for kommersiell lokalradio i storbyene slik at NRK og de andre rikskanalene skulle få flere lyttere.

– Det som skjer, er at de bruker antenner som står høyere montert i masten og har en annen retning enn de skulle hatt. I stedet for å sende inn i Asker og Bærum har senderen på Voksenkollen en rundstråleantenne som gir betydelig bedre dekning nordover og østover i Oslo enn den skulle hatt, sier avdelingsdirektør i Nkom, John-Eivind Velure til Dagens Næringsliv.

Medietilsynet undersøker samtidig om Asker og Bærum Lokalradio og to andre lokale nisjekonsesjonærer rundt Oslo har videresendt innhold fra noen av Metro-gruppens dab-kanaler, for å kunne tjene penger på radioreklame rettet mot folk i hovedstadsområdet.

Asker og Bærum Lokalradio varsles nå om pålegg om retting av feil. Tvangsmulkt på opptil 8000 kroner per ukedag vil begynne å løpe fra torsdag, dersom ikke Asker og Bærum Lokalradio føyer seg. I verste fall kan kanalens sendetillatelse bli trukket tilbake, melder Dagens Næringsliv.

Metro-sjef Svein Larsen avviser at de har gjort noe som helst med senderen på Voksenkollen. Ifølge Larsen har denne senderen fungert på samme måte gjennom flere år.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar