Mediepolitikk

Utsettelse for Lokal DAB

Det er blitt forviklinger når det gjelder auksjonen av lokale DAB-konsesjoner. Registeringen må utsettes, melder Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, og venter på andre myndigheter.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Medietilsynet skal tildele frekvenstillatelser og anleggskonsesjoner i den såkalte Lokalradioblokka.

Registrering til auksjonen skulle etter planen starte i dag, 8. februar 2016. Registreringsperioden forskyves nå i påvente av videre avklaringer av utlysningsgrunnlaget for auksjonen, går det fram av en pressemelding fra Nkom.

Det var reglene for auksjonen som skulle vært publisert. Samtidig skulle det åpnes for registrering av deltakere til auksjonen. Det er dette som nå forskyves, opplyser Vibeke Skofsrud, som er rådgiver i frekvensavdelingen i Nkom:

– Det er ikke auksjonen som er forskjøvet, men fristen for å registrere seg som deltaker i auksjonen, understreker Skofsrud overfor lokalradio.no.

– Utlysningsgrunnlaget for auksjonen er til klarering hos Kulturdepartementet og Samferdselsdepartementet og vi håper å få en avklaring fra dem innen kort tid, sier Skofsrud.

Nkom og Medietilsynet vil offentliggjøre ny dato for publisering av auksjonsreglene og oppstart av registreringsperioden så snart som mulig.

Selve auksjonen er ikke utsatt og vil bli gjennomført som en nettauksjon, som etter planen vil starte 7. mars 2016.

Lokalradioblokka består av 37 lokalregioner som til sammen dekker hele fastlands-Norge. Frekvenstillatelsene og anleggskonsesjonene vil få varighet fra 1. januar 2017 til og med 31. desember 2031.

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar