Kulturminister Trine Skei Grande viser at alle skal med når regjeringen skal forfatte en stortingsmelding om mediestøtte. (Foto: Pål Lomeland)
Mediepolitikk

– Vi er oppmerksomme på lokalradios situasjon

Mediemangfoldsutvalget unnlot å nevne tiltak som kan bidra til å bevare et fortsatt lokalradiomangfold i deres rapport som kom i mars i fjor. Nå lover kulturminister Trine Skei Grande at lokalradio skal inkluderes, når regjeringen før jul kommer med en stortingsmelding for å følge opp utvalgets anbefalinger.

– Lokalradio er jo en veldig vesentlig del av mediemangfoldet vårt, og tilbudet som lokalradio gir er også viktig for mange. Det vet jeg som selv er oppvokst med lokalradio. Lokalradioen er også en viktig arena for rekruttering til andre medier. Det er mange problemstillinger knyttet til lokalradio nå fremover, og jeg kan ikke gi noen konkrete svar her i dag. Det jeg kan si er at vi er oppmerksomme på lokalradio, sier Skei Grande til lokalradio.no.

– Men dersom man legger mediemangfoldsutvalgets anbefalinger og innholdet i debatten i dag til grunn for hvem som kan forvente drahjelp fra regjeringen, da vil det ikke dryppe mange offentlige kroner på lokalradio. Hva tenker statsråden om det?

– Utvalget var satt ned før jeg ble statsråd. Jeg skal sørge for at hele mediemangfoldet blir inkludert, og lokalradio er en viktig del av dette.

– Har dere vurdert hvorvidt lokalradio bør bli en del av den offentlige mediestøtteordningen, slik lokalavisene er?

– Det kan jeg ikke si noe om på nåværende tidspunkt. Det er alt for tidlig å konkludere.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar