Mediepolitikk

Vil fjerne Medietilsynet

Medietilsynet bør fjernes er et av forslagene det skal stemmes over under helgens landsmøte i Frp. Det trengs ikke lenger, mener forslags-stillerne. 

– Vi leter alltid etter kuttmuligheter i byråkratiet, og mener at et medietilsyn med over 30 ansatte er dårlig bruk av skattebetalernes penger, sier Bjørn-Kristian Svendsrud, formann i Fremskrittspartiets Ungdom til Dagbladet.

Medietilsynet, som i det siste har vært veldig opptatt av å straffe lokalradioer som sender på Fm i Oslo-området, er overflødig, mener Svendsrud:

– En rekke av de oppgavene Medietilsynet har ansvaret for kan løses på andre måter, Dette reduserer statens utgifter, og er således en måte å effektivisere offentlig sektor på, sier FpU-formannen til avisa.

Han vil overlate f.eks tilsynet med lokalradio over til blant annet Konkurransetilsynet

– Oppgaven med å sørge for at mediene overholder kringkastingsloven, bildeprogramloven, film -og videogramloven og lov om åpenhet om eierskap i medier kan vi trygt overlate til Konkurransetilsynet eller Kulturdepartementet. Vi trenger for eksempel ikke Medietilsynet for å fastsette aldersgrenser på film, det kan Kulturdepartementet fint ta seg av, sier Bjørn-Kristian Svendsrud til Dagbladet.

Mediepolitisk talsperson i Frp, Morten Wold, er litt positiv til at forslaget blir stilt, men tror ikke det går igjennom:

– Resolusjonen fra FpU er i utgangspunktet i god Frp-ånd, men jeg velger å forholde meg til at den ble nedstemt av partiets landsstyre. Hvilken skjebne resolusjonen får på landsmøtet, vil jeg ikke spekulere i, sier Morten Wold til avisa.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar