Foto: Medietilsynet
Mediepolitikk

Vil ha lokalradioenes mening om FM

Medietilsynet sender nå ut en spørreundersøkelse til alle lokalradioer i forbindelse med utredningen til Kulturdepartementet om FM-radio etter 2021.

Medietilsynet har fått i oppdrag å utrede fortsatt FM for lokalradio etter 2021. I den sammenheng har de allerede bedt om innspill på generellt grunnlag. Nå sender de ut et spørreskjema direkte til lokalradioene, som alle bør svare på!

– Vi oppfordrer alle til å svare på spørreundersøkelsen slik at vi får best mulig kunnskap om lokalradiobransjens synspunkter. Svarene er viktige bidrag til Medietilsynets utredning, sier avdelingsdirektør Hanne Nistad Sekkelsten i Medietilsynet. 

Undersøkelsen går til alle lokalradioer som sender på FM i dagog de DAB-radioene som tidligere har sendt på FM. 

Hvilke hindringer er i veien for overgang til sendinger på DAB 

I undersøkelsen ønsker Medietilsynet å kartlegge forutsetninger for digitalisering av lokalradio.

– Vi etterspør årsaker til og motivasjon for at radioene sender på FM i dag, og tanker om dette i fremtiden. Konkret vil vi ha innspill på hva radioene oppfatter som faktiske hindringer for overgang til sendinger på DAB, skriver Medietilsynet i sin utlysning. 

Utredning om grunnlag for FM-sendinger til Kulturdepartementet  

Medietilsynet har fått i oppdrag av Kulturdepartementet å kartlegge grunnlaget for en eventuell forlengelse av lokalradioenes konsesjoner på FM etter 2021, som er utløpstidspunktet for FM-konsesjonene.

Utredningen skal leveres 8. mai. 

Norsk Lokalradioforbund har vært helt klare på at vi ønsker at lokalradioene skal få fortsette på FM også etter 2021.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar