Trygve Slagsvold Vedum, Senterpartiet, Hedmark Foto: Stortinget
Mediepolitikk

Vil utrede kostnadene ved FM-åpning

Senterpartiet går videre i sin kamp mot FM-slukkingen. Nå varsler partiets leder, Trygve Slagsvold Vedum, et konkret forslag for Stortinget. 

Stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen har så langt frontet partiets krav om at de nasjonale radiokanalene må slå på sine FM-sendere igjen, med begrunnelse i både mangfold og beredskap.

Nå tar partilederen opp ballen og varsler et konkret forslag for Stortinget om å utrede kostnadene ved en gjenåpning av FM-nettet.

Som kjent slo norske rikskanaler av sine FM-sendere i fjor, som de første i verden. De aller fleste lokalradioene sender fortsatt på FM. Dette har ført til at rikskanalene har fått massivt lavere lyttertall, mens mange lokalradioer melder om flere lyttere.

– Norge er eneste land som slukker FM-nettet, og det bør få oss til å tenke. Vi på Stortinget må i alle fall ta en ny runde og se på kostnadene ved igjen å ha FM-sendinger, sier Slagsvold-Vedum til Dagbladet.

Ifølge Norkring er det ikke bare bare å slå på FM-senderne igjen.

– Dersom man skulle omgjort beslutningen, må man bygge opp FM-nettet på nytt,  Kommunikasjonsdirektør Ingrid Dietrichson sier til Kampanje.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • “må slå på sine FM-sendere igjen” Folk/politikere behøver ikke gjøre seg dummere enn de er. Det er ikke bar å slå på en bryter. FM er nede for godt og ørten sendere er sendt til Afrika. Anser dette for å være en jippo fra SP. FRP har holdt på med samme sak siden senderne ble “slukket”. Jeg mener de (politikerne) må gjerne fyre opp et FM anlegg, men da på betingelsen om at kostnaden betales av hver enkelt politiker, IKKE av skattebetalerens penger. Toget er gått og skulle noe ha vært gjort, var det å stille NRK(som vel var drivkraften på denne galskapen) samt det politiske flertallet som gikk inn for stenging, til ansvar.