DAB Foto: Nkom
Mediepolitikk

Vinneren av Riksblokk 2 er klar

Frekvensene til Riksblokk II ble vunnet av A-Media AS ved en auksjon som ble avholdt i dag.  De må ut med 2,9 millioner kroner. 

A-Media må ikke forveksles med konsernet Amedia. A-media AS er i all hovedsak eid av Egil Marthin Solberg, kjent bl.a. fra Radio Haugaland.

Det er det samme firmaet som har drevet en lokal variant av Riksblokk 2 på Sørvestlandet. De fikk en midlertidig konsesjon for dette da Norkring leverte inn Riksblokk 2.

Det er dermed Solbergs firma som får tildelt frekvenstillatelse og anleggskonsesjon fra Nkom og Medietilsynet med varighet fra 1. januar 2020 til 31. desember 2031.

Riksblokk II ressursen, som består av frekvensblokkene 216,160-217,696 MHz (kanal 11A) og 223,168-224,704 MHz (kanal 12A). Blokkene er fordelt på to geografiske områder som til sammen dekker hele fastlands-Norge.

For å kvalifisere til auksjonen leverte aktørene registreringsdokumenter og bankgaranti. Tildelingen av frekvensressursene skjedde ved pengeauksjon, med formatet åpen flerrunde auksjon.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) avholdt auksjonen via en webbasert auksjonsprogramvare. Det høyeste budet vant frekvensressursene, og må betale det nest høyeste budets pålydende i sin helhet, på 2 870 000 kroner.

Auksjonen ble avsluttet tirsdag 8. desember,  kl. 16.20, og to aktører ga bud på varen.

Det er ikke offentliggjort hvem den andre aktøren var, men Hutchinson har tidligere sagt seg interessert i Riksblokk 2.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar