Medlemsinformasjon

Avtalen med NRK er forlenget over sommeren

Avtalen som ble inngått mellom NRK og Norsk Lokalradioforbund om videresendinger av nyheter etc. er nå forlenget til 17. august

Norsk Lokalradioforbund og NRK har lenge hatt et samarbeid om beredskap og har i anledning korona-krisen inngått en avtale som gir lokalradioene adgang til å videredistribuere NRKs nyhetssendinger og produksjoner fra nasjonale pressekonferanser.

Avtalen mellom NRK og lokalradioen  er av midlertidig karakter og strakk seg i første omgang til 30. mars, deretter ble den forlenget til 31. mai. Nå er det klart at avtalen vil bli forlenget til slutten av sommeren. 17. august er nå satt som siste dato.

– Vi deler gjerne med norske lokalradioer der vi kan. Også vi syns det er viktig at lokalradioenes lyttere skal få tilgang på viktig nasjonal informasjon i en alvorlig krise for Norge, sa redaktør for mediemangfold og samarbeid i NRK, Grethe Gynnild-Johnsen, da avtalen først ble kjent.

– Dette er tiltak som betyr mye i den ekstraordinære situasjonen vi nå befinner oss i, spesielt for de minste lokalradioene. Lokalradioene har over 600 000 lyttere på daglig basis og er for mange en viktig kilde til informasjon i den prekære stituasjonen som preger det norske samfunnet. Det er et skrikende behov for etterrettelig og oppdatert informasjon i lokalsamfunn over hele landet, og så fort som utviklingen nå går fra dag til dag er denne bistanden fra NRK noe lokalradioene setter stor pris på, sa Aslak Skretting, som er styreleder i Norsk Lokalradioforbund.

Medietilsynet har gjort det klart at denne avtalen også gjelder for lokalradioer i storbyene, som normalt har forbud mot videresendinger.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar