Medlemsinformasjon

Avtalen med Radioplayer er forlenget til 2024

Norsk Lokalradioforbund fortsetter samarbeidet med Norsk Radio om tjenesten Radioplayer, og tegner ny avtale på vegne av sine medlemmer fra januar 2021. Avtalen som har en varighet ut 2024, og sikrer forbundets medlemmer plass i radiotjenesten på gunstige vilkår.

Radioplayer er en ny felles radiotjeneste med tilstedeværelse i flere land, som har ambisjon om å samle hvert lands radiokanaler på et sted, nasjonale og lokale. Radioplayer i Norge finnes på radioplayer.no, men også som applikasjoner for mobil og nettbrett til iOS og Android. Den har også integrasjon med Amazon Echo og Sonos, og fungerer med Apple CarPlay, Android Auto, Chromecast, Airplay, Apple Watch, Android Wear, og andre plattformer.

Radioplayers mål er å gjøre radiolytting enkelt, spesielt med tanke på ting som er koblet til internett, som datamaskiner, smarttelefoner og nettbrett. Målet er videre å sørge for at det norske innholdet får bred felles distribusjon også på nye digitale lytteplattformer som smarthøyttalere, i biler og strømming.

Norsk Lokalradioforbund koordinerer lokalradioenes lisenstilgang på tjenesten, publisering på plattformen og førstelinjesupport ved feil, oppdateringer og vedlikehold.

Radioplayer drives i Norge av Norsk Radio AS, som er eid av NRK, P4 Gruppen og Bauer Media. Tjenesten er en del av Radioplayer Worldwide som driver tilsvarende tjenester for kringkastere i en rekke land.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar