Petter Bae Brandtzæg - FOTO: WERNER JUVIK
Medlemsinformasjon

Deep fake i fokus på årets landsmøte

Det neste nivået i falske nyheter får du vite mer om under årets landsmøte i regi av Norsk lokalradioforbund.

10. til 13. mars møtes lokalradioene til årets radiokonferanse og landsmøte 2022 i Stjørdal. Det er mye spennende som står på programmet og et av de hotteste temaene om dagen er deep fakes.

Hvordan leser vi nyheter i dag og hvordan forholder vi oss til fakta, sannhet og usannhet? Denne sesjonen beskriver hva falske nyheter er, og hvordan og hvorfor disse spres i sosiale medier, samt hvordan falske nyheter påvirker samfunnet.

Du møter også neste nivå av falske nyheter, video- og lydklipp der personer ser ut til å si noe de egentlig aldri har sagt.

Den som forteller oss mer om deep fakes er Petter Bae Brandtzæg,  førsteamanuensis og forskningsleder ved institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo og sjefforsker ved SINTEF.

Han har i over 20 år forsket på samspillet mellom mennesker/samfunn og ny teknologi, med vekt på sosiale medier, nye bruksmønstre, sosial kapital, falske nyheter og tillit til mediene.

Denne sesjonen er satt opp fredag 11. mars og foregår i plenum. Mer om konferansen kan du lese på:

RADIOKONFERANSE.NO

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.