Daglig leder i Gramo, Martin Grøndahl sammen med daglig leder i Norsk Lokalradioforbund, Pål Lomeland.
Medlemsinformasjon

Enighet med Gramo om ny lokalradioavtale

Gramo og Norsk Lokalradioforbund er blitt enige om en ny avtale vedrørende beregning av musikkvederlag for lokalradiobransjen. Det ble klart etter at styret i forbundet i går kveld enstemmig godkjente forhandlingsutvalgets innstilling.

Forbundet har på vegne av 122 lokalradiokonsesjonærer forhandlet med Gramo siden februar 2016, med mål om få en enklere og mer rettferdig vederlagsmodell.

Den nye og omforente avtalen regulerer vederlag for bruk av lydopptak i lokale kringkastingssendinger og baserer beregningen på konsesjonærens omsetning sett i forhold til musikkbruk.

– Vederlagsmodellene har ikke vært justert på snart 20 år så det var på høy tid at kartet nå ble justert til å passe bedre med terrenget. Selv om dette har vært en lang prosess må jeg gi honnør til Gramo for at forhandlingene har kommet ett steg lenger hver gang vi har hatt en dialog, sier Rune Remøy som sammen med Pål Lomeland har ført forhandlingene på vegne av Norsk Lokalradioforbund.

Avtalen medfører en reduksjon i lokalradios samlede vederlag til Gramo, samtidig som den er også plattformnøytral, på den måten at man ikke avregnes vederlag for uendret parallell videresending av FM på en annen kringkastingsplattform. Forbundet har også fått gjennomslag for å videreføre ordningen med fradrag for visse typer av inntekter før beregning av vederlag.

Den nye avtalen gjelder fra 2017.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar