Illustrasjon. Foto: Pixabay
Medlemsinformasjon

FM-konsesjonene forlenges med 5 år

De aller fleste lokalradioer mottar i disse dager en offisiell bekreftelse på at konsesjonene for å sende på FM vil bli forlenget til 2022. 

For de som fortsatt er i tvil kommer altså nå den formelle beskjeden om at lokalradio fortsettter på FM. Dette er en oppfølging av vedtak i Stortinget i fjor og som sådan ingen stor nyhet, men mange i bransjen har vært i tvil om hva som faktisk gjelder.

Forlengelse på FM til 31.12.2021 gjelder både innholdskonsesjon fra Medietilsynet, som nå har sendt ut brev, og de nødvendige tekniske konsesjoner som vil komme fra Nkom.

Dessverre er det en en rekke lokalradioer i storbyene som blir nektet forlengelse på FM fordi Stortinget frykter at de kan ta lyttere fra NRK og P4.

Slik lyder brevet som nå er sendt ut fra Medietilsynet:

– Medietilsynet  vil med dette informere om at alle FM-konsesjoner til lokalradiodrift, med unntak av 24/7-radioer og allmennradioer i konsesjonsområdene som er listet opp nedenfor , vil bli forlenget med fem år fra og med 1. januar 2017. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) vil forlenge tilhørende frekvenstillatelser med samme varighet.

I forbindelse med at regjeringen har bestemt at overgangen til digitalradio skal skje i 2017, er det også besluttet at de fleste lokalradioer kan fortsette på FM fram til 31. desember 2021.

Medietilsynet og Nkom vil sende ut vedtak om fem års forlengelse av FM-konsesjonene med tilhørende frekvenstillatelser i løpet av høsten 2016. Det er ikke nødvendig å levere søknad om dette, eller å foreta seg noe annet i sakens anledning.

24/7-konsesjoner og allmennradiokonsesjoner i følgende områder blir ikke forlenget med fem år fra 1. januar 2017:

02-03 Asker og Bærum

02-04 Nesodden

02-05 Ski, Oppegård

03-01 Oslo

03-02 Stor-Oslo

06-05 Hurum, Røyken

11-03 Stavanger

11-04 Sandnes

12-05 Bergen

12-08 Askøy

15-03 Trondheim

Medietilsynet og Nkom vil gi nærmere informasjon direkte til aktørene som har 24/7- eller allmennradiokonsesjon i disse områdene.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Hvorfor skal man legge ned noe som fungerer så godt over hele vårt kuperte land? Hvem er disse småkongene som absolutt skal presse DAB på oss? Jeg opplever at DAB faller ut i lange pauser her i min egen stue her i Trondheim by. Dette gjør selvfølgelig at jeg heller bruker FM som er helt perfekt og stabilt. Jeg har flere radioer, flest med FM, og ikke minst i bilen fra 2012, men uten DAB. Skal jeg selge bilen bare for å få DAB på bilradioen?
    Adapter er helt uaktuelt. Da blir det heller bare musikk på CD.