(Foto: NTB scanpix/Arendalsuka/Fvn/Medier24/Venstre)
Medlemsinformasjon

Forbundet er medarrangør for fire arrangementer under Arendalsuka

Sammen med seks andre medieorganisasjoner, er Norsk Lokalradioforbund medarrangør for fire arrangementer under Arendalsuka fra 12. til 17. august. Blant arrangementene er en mediepolitisk debatt om mediestøttemeldingen, der blant annet kulturminister Trine Skei Grande og Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson, Trond Giske deltar.

Arendalsuka er en årlig arena hvor nasjonale aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og møter folk for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid. Her blir det debatter, presentasjoner, appeller, konserter og andre arrangementer – alt gratis og uten billett. Arendalsuka er partipolitisk uavhengig, og har som mål å styrke troen på politikk og politisk debatt.

I tillegg til arrangementene nevnt under vil Norsk lokalradioforbund, vært til stede med representanter under hele Arendalsuka.

Tirsdag 13. august kl 13.45 hos NRK – Mediestøttemeldingen vedtatt – og hva nå?
Den 11. juni vedtok Stortinget mediestøttemeldingen som innebærer en ny finansiering av NRK, opprettelse av mediestøtteråd og en styrking av de minste lokalavisene. Er dette tiltak mediene kan leve med, eller trengs det kraftigere lut fra Trine Skei Grande for å unngå at redaktørstyrte medier dør? Vil mediestøtterådet bli en inhabil og uforutsigbar maktfaktor? Hvordan vil mediepolitikken se ut med Trond Giske som kulturminister?

Deltakere:
Trine Skei Grande, kultur- og likestillingsminister (V)
Trond Giske, mediepolitisk talsperson (Ap)
Hege Iren Frantzen, leder i Norsk Journalistlag
Bjørn Kristoffer Bore, sjefredaktør i Vårt Land

Tirsdag 13.august kl 20 på Bankgården – Pressetreff: Udjus & Blågis spesial
Politisk redaktør Vidar Udjus og kulturredaktør Karen Kristine Blågestad, Fædrelandsvennen kjører live podcast på pub

Onsdag 14.august kl 13.45 i DN-teltet – Hvem kan vi stole på i valgkampen?
I ei tid da selv statlige virksomheter snubler i å skille løgn fra sannhet – hvem skal vi stole på? Hvor stort ansvar har redaktørstyrte medier for desinformasjon og polarisering av samfunnsdebatten? Hva kan vi lære av faktasjekkerne? Og hvordan kan mediene dele kildekritisk kompetanse uten å fremstå som bedrevitere?

Innledning: Kristoffer Egeberg, redaktør i Faktisk

Øvrige deltakere:
Sveinung Rotevatn, statssekretær i Klima- og miljødepartementet (V)
Peder Sjo Slettebø, ordfører i Kvinnherad (H)
Katrine Lia, redaktør i Agderposten

Arrangører for alle arrangementene over:
Norsk Journalistlag, Norsk Presseforbund, Mediebedriftenes Landsforening, Landslaget for lokalaviser, Fagpressen, Norsk Lokalradioforbund og Norsk Redaktørforening.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar