Medlemsinformasjon

Det er nå tillatt å sende inn vinnerbonger elektronisk

Lokalradioene får nå lov til å motta vinnerbongen i radiobingo elektronisk, går det fram av et brev fra Lotteritilsynet. Det er fortsatt noen viktige ting å huske på, men dette kan forenkle bingospillingen.

Det er strenge regler for radiobingo-spill og en regel har lenge vært at bingobongen må være fysisk for å være gyldig. Man kan altså kjøpe og selge bingobonger på internett, men for å være med i spillet må de være printet ut.

Vinner man, så har regelverket tilsagt at vinnerbongen må være lokalradio fysisk i hende, slik Lotteri og Stiftelsestilsynet presisierer:

– I praksis har bestemmelsen blitt tolket slik at det er et krav om at lokalradioen fysisk må få bongen i hende før gevinst kan utbetales. Det vil si at vinner enten må sende bongen inn via post, eller fysisk møte opp på stasjonen og levere den inn.

Men, tilsynet har fått flere tilbakemeldinger om at dette er tungvint for vinnerne og viser også til at det går veldig sent å få sendt bonger via posten.

Derfor har Norsk lokalradioforbund søkt om dispensasjon fra denne regelen og Lotteritilsynet er villig til å endre på praksisen:

– Lotteritilsynet mener her at tolkingen av ordet «fremleggelse» også må omfatte elektronisk innsending av
bongen. Dette vil være en naturlig språklig forståelse av begrepet i dag, skriver tilsynet i sitt svarbrev og fortsetter:

– Dette betyr at det innenfor gjeldende regelverk kan sendes inn bingobonger elektronisk som dokumentasjon på at en har vunnet jf forskrift om bingo § 29. Det presiseres at lokalradioen må påse at kvaliteten på bildet av bongen må være tilfredsstillende, slik at det ikke kan være tvil om at rett vinner får sin gevinst.

Endringen er gyldig fra dags dato.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar