Siri Skaalmo (t.v.) og Guri Istad utenfor Pressens Hus i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB
Medlemsinformasjon

Guro Istad skal lede Pressens hus

Norsk Lokalradioforbund er med på laget når Pressens hus får daglig leder med 20 års erfaring fra mediebransjen.

Guro Istad (43) er nordlending, har det meste av sin journalistkarriere på Vestlandet og bor nå i hovedstaden. Hun har jobbet som journalist, reportasjeleder og nyhetsleder kultur med erfaring fra både BA, BT og VG, og har vært prosjektleder for Oslo Media House. Nå er hun redaktør i Kitchen reklamebyrå. Hun har også arrangementserfaring fra ulike hold og synger Opera!

På tross av en intervjuprosess som har foregått på Teams er det allerede utvekslet både ideer, planer og visjoner for hva rollen som daglig leder på Pressens hus skal fylles med. Stillingen er naturlig nok helt ny, og noe av det som lokket mange av de nær 30 søkerne var muligheten til å være med å forme Pressens hus fra start.

– Jeg er ydmyk overfor oppgaven jeg har foran meg, og ser frem til vi fyller huset med masse godt, interessant og lærerikt innhold. Vi skal lage et Pressens hus som pressefolk og medieinteresserte i hele landet føler seg hjemme i. Det gleder jeg meg voldsomt til å ta fatt på, sier Guro Istad.

I Skippergata 24 i Oslo jobbes det nå iherdig for å klargjøre to bygårder til innflytting for 11 medieorganisasjoner i det som blir Pressens hus.

– Vi har store ambisjoner for Pressens hus. Istads kombinasjon av redaksjonell og kommersiell erfaring er perfekt for å nå våre mål, sier en fornøyd leder av styringsgruppen Mads Storvik, som til daglig er sjefredaktør og administrerende direktør i NTB, Pressens hus største medieorganisasjon.

Planen for huset er nemlig at det skal bli mye mer enn en kontoradresse for mediefolk.

– Vi vil invitere bransjen, lesere, lyttere og seere inn til både fag og fjas. Her skal vi diskutere journalistikk og samfunnsspørsmål og vi skal både dele, lære av hverandre og utfordre etablerte sannheter. Det er en merkedag når vi nå også har en dedikert person til å lede og koordinere Pressens hus for medieorganisasjonene og for publikum, sier Skaalmo.

Guro Istad tiltrer 1. august. Hun blir ansatt ved Institutt for Journalistikk som har fått en sentral rolle på Pressens hus. IJ skal ha både kontorer og kurs i 1. etasje der det meste av husets åpne arrangementer vil skje.

OM PRESSENS HUS

Pressens hus skal være destinasjon og samlingssted for kunnskap og debatt om journalistikk og medier, og ha et tilbud som er åpent og tilgjengelig for publikum, mediefolk og beslutningstakere i hele landet. Pressens hus har som visjon å styrke journalistikkens stilling i samfunnet.

To bevaringsverdige bygårder nær Oslo S blir moderne kontorlokaler for rundt 220 ansatte og vil ha fasiliteter som rommer scener, podkast-studio, møterom, kurslokaler, arrangementslokaler, tapas-restaurant, kaffebar, sosiale soner og også noen kontorplasser for drop-in-jobbing.

Dette er organisasjonene som står bak Pressens hus:

NTB, Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Faktisk.no, SKUP, Landslaget for lokalaviser (LLA), Fagpressen, Norsk Lokalradioforbund, Norsk Journalistlag og Institutt for journalistikk (IJ).

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.