Jonas Bording i Sørlandsradioen (Foto: Pål Lomeland)
Medlemsinformasjon

Har utviklet programbank – etterlyser testbrukere

Sørlandsradioen har med midler fra Medietilsynet utviklet en programbank for deling av redaksjonelt innhold mellom lokalradiostasjoner. Nå etterlyses det testbrukere til betaversjonen.

Arbeidet med løsningen er godt i gang, og første versjon er allerede klar. Nå trengs det brukere som kan prøve den ut og gi tilbakemeldinger. Målet er at radiostasjonene selv finner måter å samarbeide på, og at løsningen kan tilpasses behovene.

– Jeg har fra tid til annet hatt samtaler med andre i bransjen om hvordan vi kan samarbeide og best mulig utnytte det som produseres av innhold. Vi har snakket om å lage en programbank man kan legge inn og hente ut gratis intervjuer og programmer fra. Tanken er å dele intervjuer som har betydning for lyttere i nærliggende områder. Det være seg intervjuer av politikere eller embedsmenn i samme fylkesadministrasjon, interkommunale samarbeid, eller annet journalistisk arbeid som kan ha relevans for lyttere i andre områder enn bare der det er produsert. Dette vil øke tilgangen på programinnhold for flere, og kanskje også være til inspirasjon fordi innslagene når et større publikum, sier Jonas Bording i Sørlandsradioen til lokalradio.no. Han er et velkejnt navn i lokalradiosammenheng og levere blant annet nyheter til en stor andel lokalradioer, gjennom selskapet Radionyhetene.

– Hvordan fungerer denne programbanken?

– De samarbeidende stasjonene registreres med geografisk område og hva det ønskes varsling om. Hver enkelt bruker i stasjonen får så egen innlogging på nettsiden. De får der tilgang til det som har blitt lagt inn av andre, og kan selv registrere og laste opp ting de har produsert. Det blir så sendt ut epostvarsel til andre som er interessert i samme område eller tematikk. Det er også mulighet til å blokkere varsling av konkurrerende stasjoner, i følge Bording.

For å utvikle tjenesten videre, ønsker Bording nå kontakt med lokalradiostasjoner som vil teste ut løssningen.

– Nå i testfasen jobber vi med å lage en løsning som er intuitiv og teknisk god. Første versjon er i drift og det er behov for brukere som kan prøve den ut og gi tilbakemeldinger. Målet er at radiostasjonene selv finner gode måter å samarbeide på. Løsningen kan tilpasses behovene. Kanskje det bare er behov for små justeringer. Kanskje det er behov for store forandringer.

Programbanken vil bli driftet i samarbeid med Radionyhetene. Ta kontakt på programutveksling@radionyhetene.no for å få brukernavn, dersom din radiostasjon ønsker å bli med på å videreutvikle produktet.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.