Mari Velsand, her under NLRs landskonferanse 2019 (Foto: Alf Myhre/NLR)
Medlemsinformasjon

Medietilsynet utbetaler støtte tidligere enn planlagt

Medietilsynet framskynder støtteutbetalinger og betaler ut mer støtte på et tidligere tidspunkt enn vanlig som følge av Korona-krisen. Det kommer frem i en pressemelding.

– Vi har stor forståelse for at mange medier nå står i en krevende situasjon, og gjør det vi kan for å bistå, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Medietilsynet har de siste dagene fått henvendelser både fra bransjeorganisasjoner og medier som er bekymret for situasjonen, både på grunn av reduserte annonseinntekter og sårbarhet i egen bemanning.

– Vi ser at særlig de minste mediene, som fra før har små ressurser og en krevende driftsøkonomi, raskt kan få problemer. Vi gjør derfor en del grep med våre støtteordninger som vi håper kan være til hjelp i en krevende situasjon, sier Velsand.

Lokalkringkastere får utbetalt mer tilskudd i første utbetaling
Medietilsynet ønskerå hjelpe lokalkringkasterne. Aktørene som får midler gjennom ordningen for lokale lyd- og bildemedier får første utbetaling neste uke. Normalt utbetales støtten i to like store rater.

– Slik situasjonen er nå, kommer vi til å øke den første utbetalingen fra 50 prosent til 75 prosent av støttebeløpet, sier Velsand.

Dette er i tråd med forslaget fra Norsk Lokalradioforbund som ble sendt til tilsynet mandag denne uken.

Vil utvise fleksibilitet med søknadsfrister og rapportering
Medietilsynet varsler også at de vil vise fleksibilitet når det gjelder frister for søknader og rapportering den nærmeste tiden.

– Dersom noen medier har problemer med å overholde frister for søknader eller rapportering til Medietilsynet på grunn av Korona-situasjonen, vil vi så langt som mulig imøtekomme behov for utsettelse. Kontakt i så fall Medietilsynet så tidlig som mulig før opprinnelig frist for å avtale utsettelse, sier Velsand.

Medietilsynet kommer til å følge situasjonen tett framover, og vil i samarbeid med Kulturdepartementet løpende vurdere behovet og mulighetene for ytterligere tiltak.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar