Medlemsinformasjon

Nye nettsider for Radioplayer – nå kan du bli ukens kanal

Radioplayer Norge har lansert nye nettsider hvor alle radiokanaler som er med i samarbeidet er tilgjengelig via en felles søkemotor, herunder de lokalradioene som har bestilt tjenesten.

På nettsidene løfter Radioplayer jevnlig frem en kanal som «ukens kanal» og lokalradioer oppfordres til å sende noen setninger om egen kanal, samt bilder, for å bli en fremmet kanal. Informasjonen sendes til norsk@radio.no.

Fra før finnes Radioplayer Norge som app til mobil og nettbrett, herunder Apple CarPlay og Android Auto. Radioplayer gjør også norske radiokanaler tilgjengelig i Sonos, Google Home og Amazon Alexa. Radioplayer er en non-profitt organisasjon, eid av kringkastere, som operer i stadig flere land for å sikre radioens fremtid på digitale plattformer. Det største fokuset for Radioplayer handler om radioens posisjon i biler når disse i større og større grad blir tilkoblet internett.

Parallelt representerer smarthøyttalere og stemmestyrte tjenester både store utfordringer og muligheter for radio, men som krever at bransjen samarbeider internasjonalt. Alle medlemmer av Norsk Lokalradioforbundet kan være med i Radioplayer på gunstige vilkår, les mer her (krever innlogging).

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar