Radio 102 mottar pris for årets lokalradio på Prix Radio 2018 Foto: Kyrre Dahl
Medlemsinformasjon

På tide å tenke på Prix Radio!

Det er bare en drøy måned igjen av fristen for å levere bidrag til Prix Radio 2019. Her er det du trenger å vite om årets priser og kriterier. 

Prix Radio er radiobransjens egen prisutdeling. Prix Radio belønner de beste radioproduksjonene i Norge; lokalt, regionalt og nasjonalt. Arrangør er Foreningen Radiodager, bestående av Bauer Media, P4-Gruppen, Norsk Lokalradioforbund og Norsk Rikskringkasting. 

For lokalradio er det spesiellt viktig å melde på kandidater til Årets lokalradio og årets lokale sendeflate, men lokalradio kan selvsagt stile også i alle andre kategorier. Fristen for å sende inn bidrag er like etter landskonferansen. Link finner du nedenfor.

Påmelding

Påmeldte bidrag til Prix Radio 2019 skal være kringkastet eller publisert som podkast første gang i perioden fra og med 1. april 2018 til og med 31. mars 2019.

Foreningen Radiodagers medlemmer kan melde på bidrag i alle kategorier etter fastsatte kvoter:

  • Bauer: tre bidrag per kategori
  • P4-Gruppen: tre bidrag per kategori
  • NLR: tre bidrag per kategori
  • NRK: fire bidrag per kategori
  • PODKAST-produsenter: kan levere inntil 3 bidrag pr. kategori som de kan bidra i.

Følgende gjelder: 3 Årets programleder(e) (inkl. podkast), 9 Årets spesialprogram (inkl. podkast), 11 Årets intervju (inkl. podkast), 12 Årets reportasje (inkl. podkast), 13 Årets humor (inkl. podkast), 14 Årets unge radioprofil (inkl. podkast), 15 Årets dokumentar (inkl. podkast), 17 Årets promo (inkl. podkast).

Bidrag som er produsert av eksterne produksjonsselskaper for en av de fire medlemmene skal meldes på av medlemmet det er produsert for. Eksempel: Dersom et produksjonsselskap har produsert en podkast for NRK skal denne meldes på gjennom NRK, innen NRKs internfrist, og vurderes av NRKs internjury på samme måte som bidrag produsert av NRK.

Aktører som ikke hører til de fire medlemmene kan melde på bidrag på én av to måter:

  • Ved å tegne assosiert medlemskap i Norsk Lokalradioforbund (kr 850,- pr. 2019), og få bidragene vurdert som en del av deres nominasjonsprosess, eller
  • Ved å melde bidrag direkte inn til Foreningen Radiodager (kr 1.000,- pr. påmeldte bidrag) på www.radiodager.no.

Påmeldte bidrag skal bestå av en lydfil i mp3-format, bilde(r) av sentral(e) bidragsyter(e) og en tekst som beskriver bidraget og hvordan det oppfyller kriteriene i den aktuelle kategorien. I kategorier hvor kun høydepunkter fra en sending leveres skal høydepunktene bestå av hele stikk/reportasjer/intervju slik det ble sendt, ikke korte utdrag.

De fire medlemmene er selv ansvarlige for egne prosedyrer for utvelgelse og nominasjon. Alle kanaler og redaksjoner skal levere påmelding til hhv. Bauer, NENT, NLR og NRK innen torsdag 11. april kl. 1200. (Internjuryer i hver kanal). Frist for påmelding fra medlemmene og andre (unntatt Podkast, her er fristen torsdag 11. april 2019) til Hovedjuryen Prix Radio er fredag 3. mai 2019 kl. 1200.

HER FINNER DU OVERSIKT OVER ALLE 19 KATEGORIER

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar