Tommy Halvorsen Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix
Medlemsinformasjon

Restauranten i Pressens hus har fått navn

Vinteren 2021 åpner Pressens hus i Skippergata midt i Oslo, der blant annet Norsk Lokalradioforbund er med. Etter en navnekonkurranse er det nå bestemt hva restauranten i bygget skal hete.

Blant over 400 forslag ble frilansjournalist Tommy Halvorsens plukket ut i navnekonkurransen. Navnet på restauranten i Pressens hus er Frist.

– Et godt forslag som både juryen og restaurantdriver Toma hadde sans for. I vår bransje er vi vant til frister. I tillegg er det jo imperativ-formen av å friste som gir svært gode assosiasjoner, sier generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen. Hun leder konseptgruppen for Pressens hus som i juni utlyste navnekonkurransen.

Restauranten og debattarenaen Frist blir midtpunktet i det nye møtestedet for journalistikk i Norge. Vinteren 2021 åpner Pressens hus i Skippergata midt i Oslo. Pressens hus skal være landets viktigste møtested for diskusjon om journalistikk, ytringsfrihet og mediepolitikk. Elleve organisasjoner og bedrifter vil holde til i huset som skal syde av aktivitet og debatt. Det blir utstillinger, presse-quiz og debattmøter – både av det fysiske og det digitale slaget.

– Vi hadde sans for den dobbelte betydningen som koblet mediebransjen til restauranten. Vi lover å lage et restaurantkonsept som frister både folk i mediebransjen og alle oss andre som bruker medier, sier Øystein Berntsen, leder for konseptutvikling i Toma som skal drive restauranten.

Planen er at Frist på dagtid vil være en kaffebar og på kveldstid vil tilby tapas.

Det var frilansjournalist Tommy Halvorsen som vant navnekonkurransen. Han leverte flere forslag.

– Ikke alle var like seriøse som Frist. Jeg foreslo blant annet Ctrl Alt Del Eat, Den fjerde statssmak, Ivar Gaasen og et par forslag inspirert av allerede eksisterende steder – Selvjustisen og E-posthallen – i tillegg til forslaget som jeg antar var en het kandidat helt til det siste: Per Ståle Lønnings Pils & Mathus.

Frilansjournalisten synes det var stas å vinne konkurransen.

– Jeg er glad for at Frist falt i god smak både hos juryen og restaurantdriver og gleder meg til å besøke stedet når det er klart til innrykk. Jeg regner med det blir alt annet enn trykket stemning.

Premien til navnevinneren er en invitasjon til åpningen av Pressens hus samt et gavekort på middag for to på Restaurant Frist. Han vil også få et gavekort på kaffe på Frist.

Elin Floberghagen er godt fornøyd med engasjementet rundt navnekonkurransen. Via deltakerskjemaet kom det inn over 400 navneforslag fra drøyt 200 personer. I tillegg kommer en rekke navneforslag via sosiale medier. Frist ble bare foreslått en gang, mens mange av forslagene var gjengangere. Her var kjente navn som Tostrup og Ryktebørsen og gjengangere som Desken, Bly, Kilden, Deadline og Pulizer. Noen foreslo navn koblet til kjente personer i pressen – som Valebrokk og Egenes, mens andre spilte på velkjente begreper – Fritt Bord, Vær Varsom Bar, Dagsmenyen og Båndspagettien.

– Vi jobber nå med navn på møterom i hele huset, og de øvrige forslagene utgjør en kjempegod base for oss her, sier Floberghagen som takker alle forslagsstillerne.

Her er organisasjonene som samarbeider om Pressens hus: Norsk Presseforbund, Fagpressen, Faktisk, Institutt for Journalistikk, Landslaget for lokalaviser, Mediebedriftenes Landsforening, Norsk Journalistlag, Norsk Lokalradioforbund, Norsk Redaktørforening, NTB og SKUP.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.