Medlemsinformasjon

SSL krav stopper nettradioer

Flere lokalradioer opplever problemer med avspilling av nettradioer på sin egen hjemmeside, Radioplayer eller gjennom andre distributører som TuneIn. Årsaken skyldes økte sikkerhetskrav på nettsurfing som skal forhindre sensitiv informasjon på avveie. Norsk Lokalradioforbund jobber med felles løsning for bransjen.

Google, Microsoft og Apple jobber hele tiden med økt sikkerhet overfor sluttbruker og for å unngå at sensitiv informasjon kommer på avveie. Derfor har de innført ulike tiltak for å bedre sikkerhet på nett. Ett av dem er blokkering av usikkert nettinnhold, som handler om nettsider som ikke har innhold med sikker SSL forbindelse. SSL står for Secure Socket Layer og er en kryptert tilkobling til nettsider og nettinnhold.

De fleste lokalradioer har aktivert SSL på sin hjemmeside, men nettradiotjeneren har ikke SSL. Mange nettsider til lokalradioer blir markert med usikkert innhold i forbindelse med siste oppdatering av nettleseren Google Chrome. Konsekvensen vil nå også være blokkering av nettradiotjenere som ikke har aktivert SSL, noe TuneIn har skrevet om her.

Både Microsoft og Apple jobber med tilsvarende løsning på sine nettlesere og det er ventet ulike tiltak i løpet av året. Lokalradioer som ikke har en nettradiotjener med sikker netttilkobling, vil derfor miste tilgang til sine lyttere på internett.

Forbundet jobber med en felles løsning

Mange lokalradioer drifter i dag sine egne nettradiotjenere med Windows som operativsystem. Skal man benytte SSL for nettradiotjenere som er på markedet – kreves det terminalbaserte operativsystemer som Linux/Ubuntu. Dette øker kompetansekravet for de fleste av forbundets medlemmer.

Forbundet ser det som viktig å kunne bistå sine medlemmer som ikke har tilgang til slik kompetanse og jobber derfor nå med en felles nettradiotjener som støtter SSL.

Selve tjenesten kommer til å bli levert som en avtalebasert løsning, hvor medlemmer vil få tilgang til en gitt kapasitet. Man vil også få mulighet til å levere lydkvalitet i alle båndbredder som kreves for å bli medlem av Radioplayer.

Forbundet vil komme tilbake til sine medlemmer når løsningen er på plass.

 

Om forfatteren

Eivind Engberg

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar